Silah çetesi çökertildi

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan eş zamanlı operasyonda, silah imalatı ve kaçakçılığı yapan 11 kişilik şebeke çökertildi.

Silah çetesi çökertildi
Rize'nin Ardeşen ve Pazar ilçelerinde emniyetin yaklaşık 4 aydır yaptığı teknik takip sonucunda 4 ayrı silah atölyesine yapılan eş zamanlı operasyonda, 19 silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Koordineli şekilde yapılan operasyonlarda silah imalatı ve kaçakçılığı yaptığı öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı.

Yasadışı silah imal etmek ve kaçakçılığını yapmak suçlarından emniyette gözaltına alınan 13 kişilik gruptan R.E (46) ve A.S (39) adlı kişilerin olayla bir bağlantısı olmaması nedeniyle ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, K.K (35), O.A (32), M.A (30), R.A.A. (37), C.G. (31), A.Y. (25), S.T. (31), Ö.E. (24), M.A. (31), S.Y. (24) ve H.Ö. (34) isimli diğer 11 kişininde polisteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Rize Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, ''Söz konusu şebekenin tüm faaliyetlerini önceden tespit ederek, grubun tamamını deşifre edebilmek amacıyla eşzamanlı operasyon düzenledik.'' dedi.

Ateşli silahlarla işlenen suçlarda genel olarak ruhsatsız silahların kullanıldığı ve bu silahların el yapımı olduğunu belirten Müdür Şammaz Demirtaş, şöyle dedi:

"İlimiz ilçelerinde el yapımı silahların imal edildiği görülmekte. Bu silahlar genel olarak Türkiye'nin her tarafına dağılmakta, ancak genel olarak Marmara ve Ege bölgesi ağırlıklı olmak üzere satılmakta. Ağustos ayından beri takipte olduğumuz bir örgüt bulunmakta. Bu grubu değişik tarihlerde takip ederek 10 ayrı yakalama sonucu 16 adet silah ele geçirdik. Ayrıca tutuklu bulunan bir şahsın evinin bodrum katında silah imalat hanesi ele geçirildi. Bu dönemlerde söz konusu şebekenin tüm faaliyetlerini tespit ederek gurubun deşifre edilmesi için Rize merkez, Ardeşen, Pazar ilçeleri ile Trabzon ve Aydın illerinde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı."

Operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alındığını kaydeden Müdür Demirtaş, "13 kişilik gruptan 2 kişi olayla bağlantısı bulunmadığından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Bu şahısların kaldıkları yerlerde yaptığımız aramalarda 2 si el yapımı 3 silah, 2 tüfek olmak üzere ruhsatsız 5 silah, dosya kapsamında yapılan çalışmalarda toplam 19 adet silah ve 4 adet silah imalat atölyesi yakalandı." açıklamasında bulundu.