Silah çekenlerden 2'si serbest

İstanbul'da dün çıkan olaylarda silah çektikleri için gözaltına alınan 3 kişiden 2'si emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken 1 kişi ise başka bir suçtan arandığı için adliyeye gönderildi

Beyoğlu Tarlabaşı'nda bölücü örgüt yandaşlarının ev, işyeri ve otomobillere taş ve molotofkokteyli atmalarına, tabanca doğrultarak tepki gösteren çevre sakinlerinden Selçuk Ü., T.G, ve S.Z.,'nin, kendilerini ve çevreyi korumak amacıyla ateş ettikleri ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri, elinde tabanca ile görüntülenen 3 kişiyi, olaydan hemen sonra gözaltına aldılar. Yapılan soruşturma sonrası, T.G ve S.Z., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada başka bir soruşturma dosyası kapsamında hakkında arama kararı bulunan Selçuk Ü. ise Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na sevkedildi. Selçuk Ü'nün bir yakını, “Niye biz deşifre edildik. Niye yüzlerimiz gösterildi. Bir mahalle niye hedef ediliyor? Teröristlerin yüzleri kapalı bizim yüzlerimiz niye açık veriliyor” dedi.

Olayda kullanılan iki tabanca ise balistik inceleme yapılmak üzere, Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Üçüncü tabanca ise henüz bulunamadı. Olaylarda bir kişinin yaralandığı iddiaları ise henüz kesinleştirilemedi.

DTP'NİN BASIN AÇIKLAMASININ ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI

Beyoğlu’nda eylem yapan ve Türk bayrağı asılı bir işyerine saldıran gruba semtte oturanlar ellerinde balta, sopa, döner bıçakları ve silahlarla müdahale etti Beyoğlu’nda DTP’nin kapatılmasını gerekçe göstererek ev ve işyerlerini taşlayan gruba semtte oturanlar ve esnaf tepki gösterdi. “Hepimiz Mehmediz PKK’ya yeteriz” sloganları atarak göstericileri kovalayan gruptan bazı kişilerin ellerinde silah olması dikkat çekti.

Kapatılan DTP’nin eski İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı, Beyoğlu Kalyoncu Kulluk Caddesi’ndeki il binası önünde dün bir basın toplantısı düzenledi. Mahkemenin kapatma kararının demokrasiyi sindirmek amacını taşıdığını öne süren Avcı, Kürt halkı olarak demokrasiye olan inançlarının kaybolmadığını söyledi.

AK Parti iktidarının ‘açılım’la çıkmaz yola saptığını savunan Avcı, “AKP istediğini alamayınca, partiyi kapatma yoluna gitti. Karar siyasidir” dedi.