Şanlıurfa'da polisle çatışma

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terör örgütü yandaşları DTP'nin kapatılmasını bahane ederek polisle çatıştı. Karacadağ Caddesinde toplanan 20 kişilik bir gurup polise taşla saldırarak yasa dışı sloganlar attı. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış göstericilere zor anlar yaşattı. Yağmurun bastırmasıyla ve polisin müdahalesiyle geri püsküren

Edinilen bilgiye göre karaca dağ caddesi yolu üzerinde toplanan yaklaşık 20 kişilik gurup DTP'nin kapatılmasını bahane ederek polisle çatıştı. Eylemin başlamasıyla yağmurunda hızlanması gösterici, polislere ve gazetecilere zor anlar yaşattı. Çöp konteynırları ile yolu trafiğe kapatan göstericiler polise taş atıp yasa dışı sloganlar attılar. Polis taş atan göstericileri önce anonsla dağılmaları konusunda uyardı. Ardından dağılmayan göstericileri biber gazı ve gaz bombası ile müdahalede bulundu.

Kısa sürede yağmurun ve polisin müdahalesine dayanamayan göstericiler 15 dakika dayana bildi ve geri püskürtüldü. İlçe emniyet müdürü İbrahim Bayar ile birlikte hareket eden çevik kuvvet ekipleri göstericilerin izini sürdü. Göstericiler Karanlıkta ve sokak aralarında izini kaybettirdi. Polis yol üzerinde bulun bir internet kafeye baskın düzenleyerek kimlik sorgulaması ve kafenin bazı yerlerinde arama yaptı. Çoğunluğu 18 yaşının altında olduğu kafede aramalarının ardından polis caddeyi trafiğe açtı. Son günlerde ilçede ve bölgede yaşanan yasa dışı eylemlerin yaşanmasıyla polis güvenliği üst düzeylere çıkardı.