Mersin'de tehlikeli gerginlik

Mersin'de, polis merkezine saldırı girişimleri püskürtülen terör örgütü yandaşları, aynı mahalledeki bir sokağa girerek ev, iş yeri ve araçlara saldırdı. Taş ve Molotof kokteylleri ile birçok iş yeri ve aracın tahrip edildiği mahalledeki halk, ellerinde sopalarla sokağa dökülerek teröre tepki gösterdi.

DTP'nin kapatılmasından sonra Mersin'de 2 gündür sessizliğini koruyan terör örgütü yandaşları, bugün akşam saatlerinde Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi önünde korsan gösteri düzenledi. Polis merkezine molotoflu saldırı girişimleri, önlem alan polisin müdahalesi ile püskürtülen örgüt yandaşlarının, karakol çevresinde toplanma girişimleri de başarısız oldu.

Terör örgütü yandaşları amaçlarına ulaşamayınca, bu kez aynı bölgedeki Yeni Hal Mahallesi'nde yine Güneydoğu kökenli insanların yaşadığı sokağa girdi. Mahalleyi savaş alanına çeviren provokatörler ev, iş yeri ve araçlara, Molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Saldırıda, çok sayıda iş yeri ve araç tahrip olurken, mahalle halkı olaydan sonra ellerinde sopalarla sokağa döküldü. Polisi de zamanında gelmemekle suçlayan mahalleli, teröre ve yandaşlarına tepki gösterdi. Bu sırada bir minibüsün de önüne kesen halk, olayların olduğu sokaktan geçmemesini istedi. ,

Olaylara tepkisini dile getiren vatandaşlar, "Biz de Kürtüz. Böyle Kürtlüğü kabul etmiyoruz. Kürtlük bu ise, biz Kürt değiliz" dediler.

Polis, olaylar nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırırken, yürümek isteyen mahalle halkına da izin vermedi. Saldırganların yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.