Köse Dağı'nda yürüyüş

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (GÜDAK) bu hafta sonu gerçekleştirdiği etkinlikle Köse Dağı'nda yürüdü.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ile GÜDAK sporcularının yanı sıra doktor ve öğretmenlerden oluşan 21 kişilik ekip, Gümüşhane’nin Köse ilçesine bağlı Subaşı köyünden başladıkları yürüyüşü, Maden yaylasından 2 bin 200 metre rakımlı Taşlı Burun Tepesi’ne kadar zirve tırmanışı şeklinde gerçekleştirdiler. Zirvede ilçenin ve bölgenin eşsiz manzarasını bir süre hayranlıkla izleyen sporcular, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler. Taşlı Burun Tepesi’nin ardından Hurutlar mevkii ve Hamam Deresi vadisinden Köse Barajı şantiyesine ulaşan sporcular yaklaşık 12 kilometrelik parkuru 4 saatte aldılar. Baraj şantiyesinde Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İlçe Özel İdare Müdürü Muzaffer Vural ve şantiye yetkilileri tarafından karşılanan sporculara burada haşlanmış patates ve turşu ikram ettiler.

Bu haftaki yürüyüşün raht bir parkurda olmasına rağmen zirve tırmanışı esnasında bölgenin karlı olması nedeniyle bazı sporcuların zaman zaman zorlandıklarını söyleyen GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, kış mevsimi nedeniyle yaz aylarında olduğu gibi her hafta sonu değil de, iki hafta da bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Akbulut, kulüp faaliyetlerine ilgilinin her hafta arttığına dikkat çekerek, “Kulübümüz tamamen bu spora gönül vermiş arkadaşlarımızdan oluşuyor. Güzel şehrimizin her ilçesinde, her köyünde dağcılık ve yürüyüş sporu için mükemmel parkurlar var. Herkesi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.