Eylemcilere vatandaş tepki gösterdi

Mersin'de bir grup vatandaş izinsiz gösteri yaparak ev ve işyerlerine zarar verdi. Ellerinde sopalarla sokağa çıkan vatandaşlar, teröre ve eylemcimlere tepki gösterdi.

Eylemcilere vatandaş tepki gösterdi
DTP'nin kapatılmasını bahane eden kalabalık, akşam saatlerinde Şevket Sümer Mahallesi'ndeki Siteler Polis Merkezi önünde izinsiz gösteri düzenlemek istedi. Polis merkezine saldırı girişimleri engellenirken, grup dağıtıldı. Dağılan kalabalık, Yeni Hal Mahallesi'nde bazı ev, iş yeri ve araçlara molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Saldırıda, çok sayıda iş yeri ve araç tahrip oldu. Saldırılara kızan bazı mahalle sakinleri, ellerinde sopalarla sokağa döküldü. Teröre ve yandaşlarına tepki gösteren
vatandaşlardan bazıları, "Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i pek önemli değil. İnsan insandır. Mezhebi, dini, ırkı ne olursa olsun bize göre önce insan olmalı. İnsana zarar vermemeli" diye konuştu. Olay yerine gelen polis ekipleri, yürüyüş yapmak isteyen mahalle halkına izin vermedi.

Polis, olaylar nedeniyle bölgedeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Saldırganların yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.