Devlet Bakanı Niğde'de

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, incelemelerde bulunmak ve bazı tesisleri hizmete açmak için geldiği Niğde'de İl Özel İdaresinin yaptırdığı spor salonlarının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devriyle ilgili protokol imzaladı.

Bakan Özak, ilk olarak Niğde Valisi Âlim Barut'u ziyaret etti. Özak, burada yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve YURTKUR Genel Müdürlüğü olarak mevcut tesisleri gözden geçirdiklerini belirterek, bugün de Niğde'de incelemede bulunacaklarını söyledi.

Niğde'nin, spor altyapısı yönünde ciddi eksikliği bulunmayan iller arasında yer aldığına dikkati çeken Özak, kentte amatör küme üstünde bir futbol takımı bulunmadığının hatırlatılması üzerine, ''Futbol önemli ama Niğde, diğer amatör spor dallarında başarılı olmuş bir il. Futbol Federasyonumuz biliyorsunuz özerk. Sporda demokrasiyi getirerek, hepsini özerkleştirdik. Biz ilgili bir kuruluşuz. Bizim ancak diğer federasyonlara belki para katkımız oluyor. Kentler, futbol takımı konusunda iradelerini ortaya koyup, ondan sonra destek istemeli. Futbol Federasyonu'nun semt sahalarıyla ilgili Avrupa Birliği'nden aldığı bir para var. Bununla ilgili bir talep olabilir. Konuşup, değerlendiririz.'' dedi.

Ziyarette hazır bulunan Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık da Niğde'ye 20, Nevşehir'e 50 kilometre mesafedeki Keten çimeni bölgesinde teleski tesisi kurarak, bölgede kayak sporunu canlandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ayık, bu bölgede biatlon alanının mevcut olduğunu da belirterek, ''Bu alan, Erzurum'dan önce buraya yapılmıştı. Yaklaşık 800 metrelik bir teleski yaptıracağız. Başlangıç kotu 2100, en yüksek noktası 2400 metre civarında olacak. Günübirlik olarak çok rahatlıkla buradan yararlanılabilir.'' dedi.

Konuşmaların ardından, Bakan Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe ve Vali Âlim Barut arasında, İl Özel İdaresi tarafından Ulukışla, Altunhisar, Çamardı ve Çiftlik ilçelerinde yaptırılan spor salonlarının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devriyle ilgili protokol imzalandı.

Vali Âlim Barut, ziyaretin anısına Bakan Özak'a el dokuması halı ve çini tabak hediye etti.