Mahkumlara bilgisayar dersleri

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki, K-2 tipi kapalı cezaevinde Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) desteğiyle mahkûmlar için düzenlenen bilgisayar sınıfı törenle açıldı.

Törende Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde bilgisayar kursu gören mahkûmlara sertifikaları da dağıtıldı. Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanvekili Fatih Ayyürek, Garnizon Komutanı Gürsel Işık, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Eser, Ayvalık Jandarma Bölük Komutan vekili Vahit Çiftçioğlu, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kemal Doğrul ve ilçede görevli bazı hâkimler ve daire amirleri törende hazır bulundu.

“CEZAEVLERİ EĞİTİM YERİ OLMALI”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının sonrasında slayt gösterisi ile başlayan törende konuşan Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Kamber, “Cezaevini infaz kurumu olmaktan çıkarıp, adeta bir okul haline çevirmeyi istedik. Bu amaçla Balıkesir İşkur Müdürlüğü ile birlikte daha önce kütüphane olarak kullandığımız salonu, 14 bin 535 TL’lik bir maliyetle çok amaçlı eğitim ve öğretim bölümü haline getirdik. Buradaki amacımız, mahkûmlarımızın cezaları sona erdiğinde, dışarı çıktıklarında, onlara ikinci bir hayatları için verilen eğitimlerle sağlam bir zemin hazırlamaktır. Çünkü bizler ceza infaz kurumlarını suç işleyenlerin kapatıldıkları dört duvar olarak görmüyoruz” diye konuştu.

Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından cezaevindeki mahkûmlar için açılan kursta başarılı olanlara sertifikalarının törene katılan protokol üyeleri tarafından dağıtılmasının ardından, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak ve Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Kamber, cezaevine açılan eğitim ve öğrenim sınıfı ve bilgisayar odasının kurdelesini birlikte kestiler. Ayvalık Cezaevi mahkûmlarının bilgisayar odasına büyük ilgi gösterdikleri gözlenirken, internet erişiminin de bulunacağı bilgisayarları ilk kez Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Tost kullandı.