Karabük'te 'şaseci' operasyonu

Karabük'te, gümrük kaçağı ve hacizli araçları temin ederek bu araçlar üzerinde teknik değişiklik yapıp satan bir işadamı ile 6 kişi gözaltına alındı.

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekibi, Karabük'te beton, kereste, kum, inşaat gibi değişik iş kollarında faaliyet gösteren şirketlerin ortağı işadamı M.Y. liderliğinde bir örgüt kurulduğunu tespit etti. Polis, şahısların, örgüt faaliyetleri kapsamında çalıntı, gümrük kaçağı ve hacizli araçları temin ederek bu araçlar üzerinde teknik değişiklik (change) yapıp başka araçların kayıtlarına uyarladıkları ve bu araçlardan bir kısmını satarak haksız kazanç elde ettiklerini belirledi.

Uzun süredir teknik takip yapan emniyet güçleri, 9 Aralık sabahı düğmeye basarak Karabük, Kastamonu, İstanbul, Bolu ve Bartın'ı kapsayan operasyon tertip etti. Operasyonlarda, iş adamı M.Y. ile H.S.Y., H.K., O.Ü., N.K., H.İ.U., Z.T. isimli şahısları yakalayarak iki gün boyunca emniyette sorguladı. Sorgularının ardından Karabük Adliyesine sevk edilen 7 kişiden altısı savcılıkça serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen işadamı M.Y. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polisin 'Şaseci" adını verdiği operasyonda yakalanan şahıslar ile şirket üzerine kayıtlı 70'den fazla araç tespit edildi. Bu araçlardan 35 tanesi ele geçirildi. Ele geçirilen araçlar üzerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü kriminal ekibi tarafından yapılan teknik incelemelerde, 15 adet çekici ve damperli kamyon üzerinde teknik değişiklik yapıldığı tespit edildi. Ayrıca şirket ile şüpheliler üzerinden diğer şahıslar üzerine kaydı geçmiş araç olup olmadığı yönünde Karabük ve ülke genelinde çalışmalar başlatıldı.