İstanbul'da 'tarih' yandı

Fatih'te 5 katlı tarihi ahşap bina alev alev yandı. Yangın, 5 ilçeden gelen itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürebildi. Olay sonrası tarihi yapı enkaza döndü. Çevre sakinleri binada oturanların izinsiz ikamet ettiğini ve yangının kaçak elektrik kullanımı nedeniyle çıktığını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, yangın, Sinanağa Mahallesi Zeyrek Caddesi İbadethane Sokak'ta saat 23.00 sıralarında çıktı.

Henüz nedeni bilinemeyen bir nedenle 5 katlı tarihi binada yangın çıktı. Alevleri gören binadakiler evlerini hızla tahliye etti. Yangına müdahale edemeyen mahalleli durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmekte güçlük çekince olay yerine Fatih, Bayrampaşa, Beyoğlu, Eminönü, Bakırköy müfrezelerinden takviye ekipler geldi.

Gökyüzünü kaplayan alevleri itfaiye ekipleri merdiven araçlarından sıktığı tazyikli su ile söndürmeye çalıştı. Alev alev yanan binada zaman zaman ufak çapta göçükler yaşadı. İtfaiyeciler zor anlar yaşadı. Yangın itfaiyecilerin 1 saatlik çalışması neticesinde güçlükle söndürülebildi.

Tarihi binada birkaç ailenin ikamet ettiğini belirten çevre sakinleri, "Bu binada 3 aile oturuyor. Oturan kişiler birbirleriyle akraba. Devamlı bu şahıslar elektriği ve suyu kaçak kullanıyorlar. Bunların ceremesini biz çekiyoruz. Defalarca Fatih Belediyesi'ne gidip şikâyet etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Bu birkaç aylık değil, 5-6 senelik bir sorun. Yetkililer geliyor. Kaçak elektriği kesiyor ve gidiyor. Hiçbir şey yaptıkları yok. Yazık! Tarihi bina kül oldu" diye konuştu.

Polis ekiplerinin konuyla ilgili araştırması sürüyor.