YÖK katsayıda B planını devreye sokuyor

Katsayı eşitsizliğini gideren kararı iptal eden Danıştay, YÖK'ün itirazını reddetti. YÖK?Başkanı Özcan, “Öğrencilerimizi mağdur etmeyeceğiz. 17 Aralık'ta B?Planı'nı açıklayacağız” dedi.

YÖK katsayıda B planını devreye sokuyor
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) Danıştay 8. Dairesi’nin, üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararın yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı reddetti.

YENİ?DÜZENLEME ÖSS’DE?GEÇERLİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “İtirazımızın kabul edileceğini umuyorduk ancak reddedildi. Ayın 17’sinde B planımızı açıklayacağız” dedi. Öğrencileri bu bekleyişten kurtarmak istediklerini ifade eden Özcan, “Önemli olan, 1.5 milyon öğrencimiz ve onların ailelerini fazla bekletmeyelim. Böyle bir karar çıkabilir. Bu tür durumlarda daha önceden yeterli hazırlığı yapmıştık. B planımız var, bunu devreye sokacağız. İnşallah bu B planı, 1.5 milyon öğrencimizin beklentilerine uygun bir düzenlemedir ve kabul görür” dedi. Özcan, yeni düzenlemenin ÖSS’de geçerli olacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Hiçbir şekilde sınavda gecikme olmayacak. Öğrencilerimizi bu konuda da mağdur etmeyeceğiz. Çünkü hazırlıklarını ona göre yapıyorlar. Kararı değiştirmek onlar için çok kötü olur. B planının içeriğiyle ilgili şimdi açıklama yapmayacağım. Ayın 17’sinde genel kurumuzda B planımızı açıklayacağız.”