Soğuk havalar hasta ediyor

Kars'ta etkili olan dondurucu soğuk, hastanelerin dolup taşmasına neden oldu.

Kars'ı gün geçtikce dondurucu soğuklar esir alıyor. Selim ilçesinde öğrenciler okullarına giderken üşüyüp hastalanmamak için sıkı sıkı giyiniyorlar. Aşırı soğuklarla mücadele eden öğrenciler kafalarını atkı ve berelerle sararak korunmaya çalışıyorlar. Hava sıcaklığının eksi 16 dereceye kadar düştüğü Kars'ta, soğuklar yüzünden ağaçlar üzerinde oluşan kırağı ise kart posterlik manzaralar oluşturuyor.

Kafasını, gözlerini atkı ve berelerle sararak okullarına giden öğrencilerden Ece Şeval Aydın, hastalanmaktan korktuğunu, en çok domuz gribi hastalığından endişe duyduklarını söyledi. Beresiyle okula giden öğrencilerden Samet Yolcu ise "Bugün kalktığımızda hava çok soğuktu. Her an hasta olabiliriz. En çok korktuğumuz hastalık ise domuz gribidir. Onun için çok dikkat ediyoruz" dedi.

Düşen hava sıcaklığı ile birlikte hasta olan vatandaşlar ise Selim Devlet Hastanesi'ne akın ediyorlar. Hastalarla yakından ilgilenen Aile Hekimi Dr. Fatma Köklü, vatandaşların ağrılıklı olarak yüksek ateş ve grip şikayetleri ile başvurduğunu söyledi. Dr. Köklü "Grip, soğuk havalarda daha aktif olan bir virüs. Bu yüzden kendilerini korumaları için ellerini sık sık yıkamaları, temizliğe dikkat etmeleri lazım, Hapşıran, tıksıran çocukları varsa onları bize mutlaka getirmeleri lazım. Yatılı okullarda okuyan çocuklarda özellikle öğretmenlerinin bu konuda çok dikkatli olmaları lazım. Eğer varsa bir hastalıkları muayenesini yapıp istirahat vermeliyiz.

Çocukların beslenmelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Fatma Dr. Köklü, "Çocukların bol bol sebze ve meyve yemeleri, su tüketmeleri gerekmektedir. Ayrıca uykularına da çok dikkat edeceklerdir. Dirençleri fazla vitaminli yiyecekler tüketmeleri gerekmektedir" dedi.