Şiddetli yağışlar Antalya'yı vurdu

Antalya Manavgat'ta etkili olan yoğun yağış günlük hayatı olumsuz etkilerken, su baskınları yaşandı.

Antalya Manavgat'ta etkili olan yoğun yağış günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken, bir çok yerleşim yeri su altında kaldı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan ve ara ara şiddetlenen yağış nedeniyle Manavgat Irmağı ile derelerin taşması sonucu bazı otellerin alt katları ile tarım alanları su altında kaldı.

Yağış nedeniyle Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesi, ilçe merkezinde taşkınlara neden oldu. Manavgat Belediyesince yaptırılan gemi şeklindeki balık halinin alt bölümündeki kafeteryaları su bastı.

Oymapınar ve Manavgat barajlarındaki su seviyesi yükselirken, Manavgat Şelalesi'nin çevresindeki tesisler de su altında kaldı.

Bölgedeki küçük derelerin taşması, bazı turistik tesislerin alt katlarının suyla dolmasına neden oldu.

Side beldesi Bingeşik mevkisindeki Side Güneşli Otel'in zemin katı sel sularıyla doldu, otelin bir duvarı yıkıldı.

Otel İşletme Müdürü Mustafa Karabıyık, otelde büyük çapta maddi hasar oluştuğunu belirtti.

Evrenseki beldesinde Kömürcüler Deresi'nin taşması sonucu, Xanthe Resort Otel ile Club Belinda Otel'in zemin katları su altında kaldı. Taşkın nedeniyle Kumköy-Evrenseki turizm yolu trafiğe kapatıldı.

Sel suları nedeniyle Manavgat'ın Taşağıl beldesini D-400 kara yoluna bağlayan yol kapandı. Buradan geçmeye çalışan bazı araçlar, mahsur kaldı. Park halindeki bir otomobil ile traktör de sel sularının içinde kaldı.

Taşağıl yolu adeta dere haline dönerken, su altında kalan Taşağıl Meyve Sebze Hali'nde de maddi hasar oluştu.

-TARIM ALANLARI ZARAR GÖRDÜ-

Öte yandan, ilçeye bağlı bazı köylerde etkili sağanak yağıştan tarım alanları da zarar gördü.

Manavgat İlçe Tarım Müdürü Sadık Ay, Taşağıl beldesi, Hocalar, Çakış, Denizkent, Denizyaka, Büklüce ve Bereket köylerinde tarla, bahçe ve seraların su altında kaldığını söyledi.

Yaklaşık 500 dönüm ekili tarım arazisini su bastığını belirten Ay, narenciye bahçelerinin de sel sularından zarar gördüğünü aktardı.

Ay, suların çekilmesiyle hasar tespit çalışmalarına başlanacağını kaydetti.