Milas halkına çağrı

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Milas İlçe Başkanı Tuncer Oklu, Milaslılara, Milas'a daha fazla sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Oklu, Milas’ın köylerinin gün geçtikçe boşaldığını, köylülerin üretimden uzaklaştığını ve hayat standardının düştüğünü belirterek, “Milaslılar Milas’a sahip çıkınız. Köylüler giderek üretimden uzaklaşıyor. Bunun çözümü de köylüyü üretime yöneltecek tedbirlerin alınmasından geçer. Milas’ın köyleri gün geçtikçe boşalmakta, köylü üretimden çekiliyor, hayat standardı düşüyor, fakirleşiyor, eskisi gibi tütün parasını aldığında şehre gelip masraf göremiyor. Pamuk para bırakmıyor. Zeytincilik deseniz son demlerini yaşamakta, iş para kazanmaktan ziyade evin yağ ihtiyacını çıkarmaya dönüşmüş. Peki, bu köylü Milas esnafına nasıl para kazandıracak. Milas’ın içi deseniz, maaşlı birkaç yüz çalışanın eline bakıyor. Milas ve çevresinde doğru dürüst fabrika ve büyük çaplı işletme yok, üretim yok… Tüm bunların sonucunda Milas esnafı da fakirleşiyor. Kirasını zor ödüyor, hatta ödeyemiyor, dükkânlar kapanıyor. Çarşı içini biraz gezerseniz boş dükkânların ve kiracı bekleyen yerlerin çokluğunu göreceksiniz” dedi.

Çözüm önerisi konusunda da görüşlerini belirten Oklu, “Başta Kaymakamlık ve Belediye olmak üzere köylüyü üretime geçirecek tedbirler alınmalı. İlçe tarım, ziraat odası, ticaret odası, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve diğer tüm kuruluş ve duyarlı vatandaşlar konuya odaklanmalı. Köylünün üretim maliyetleri azaltılmalı. Mazot yardımı yapılmalı, gübre ve tohum desteği sağlanmalı. Üretime teşvik edilmeli. Belediye köylü üreticilerden pazarda işgaliye harcı almamalı, bankaların köylümüze ucuz kredi vermesi sağlanmalı, veteriner ve ziraat mühendislerimizin köylünün verimini artıcı çalışmalarda kendisine destek olmalı. Yerel ürünlerimizin tüketilmesi desteklenmeli. Bu konuya odaklanıldığında çözüm önerileri artacaktır” diye konuştu.