Gerilimi yorumlamaya gerek var mı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 'Türkiye'nin bir an evvel bu gerilimden çıkması lazım' dedi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son günlerde yaşanan gerilimler üzerine sorulan bir soruya, Türkiye'nin bir an önce bu gerilimden çıkması gerektiği cevabını verdi. Demirel, DTP'nin kapatma davasıyla ilgili görüşlerinde ise Türkiye'de huzurun, demokrasinin, birlik ve beraberliğin hakim olmasını istediğini söyledi.

Demirel, Kazakistan'ın Milli Günü nedeniyle verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda Baykal'la karşılaşan Demirel, Onur Öymen'le de tokalaştı. Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Demirel, son günlerdeki gerilimli ortamla ilgili düşüncelerini ise, "Gerilim, gerilim. Gerilimi yorumlamaya gerek var mı. Türkiye'nin bir an evvel bu gerilimden çıkması lazım. Her gün gerilimi hak etmemiştir. Bir an evvel gerilimden çıkması lazım." dedi.

Demirel, DTP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bunlar ayaküstü konuşulacak konular değil. Memleketimizde huzur olsun, sükun olsun, kardeşlik olsun, beraberlik olsun ve hak olsun, hukuk olsun, adalet olsun, demokrasi olsun. Bunları istiyorum." dedi.