Davutoğlu, Şam yolcusu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk - Arap İşbirliği Forumu toplantısına katılmak üzere gelecek hafta Suriye'nin başkenti Şam'a gidecek.

Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şam'a yapmayı planladığı ziyaretten bir hafta önce Suriye'de olacak. Arap basını, Erdoğan'ın ziyareti sırasında İsrail'le Suriye arasında dolaylı müzakerelerin yeniden başlatılmasını ele alacağını iddia etmişti.
Davutoğlu'nun salı günü katılacağı toplantı önceki yıl İstanbul'da imzalanan Türk-Arap İşbirliği Çerçeve Anlaşması uyarınca kurulan forum kapsamında düzenleniyor. Forumun dışişleri bakanları birinci toplantısı geçtiğimiz yıl İstanbul'da gerçekleştirilmişti.
Türkiye ile Arap Birliği ülkeleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi imkânlarının ele alınacağı toplantıya Sudan, Somali, Katar, Libya ve Irak dışişleri bakanlarının yanı sıra Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın katılması öngörülüyor. Toplantıda ayrıca güncel bölgesel gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.
BAKAN DAVUTOĞLU BOSNA'YA GİDİYOR
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, hafta sonunda ise Medeniyetler İttifakı Güneydoğu Avrupa Bölgesel Stratejisi toplantısına katılmak üzere Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'ya giedecek. 14 ülke ile çeşitli uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı toplantıda Saraybosna Bildirisi" kabul edilecek.
Toplantıda ayrıca Türkiye'nin İspanya ile birlikte 2005 yılında başlattığı Medeniyetler İttifakı'nın somut bir projesi olarak "Güneydoğu Avrupa ülkeleri arasında Kültürlerarası Diyalog ve İşbirliğine ilişkin Medeniyetler İttifakı Bölgesel Stratejisi" de kabul edilecek.