16 TCDD personeli açığa alındı

25 Kasım'da Türkiye genelindeki ''iş bırakma'' eylemine katılan Tatvan Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi 16 TCDD personeli açığa alındı.

Birleşik Taşımacılık Sendikası Bitlis Baştemsilcisi Emin Karaçelik, düzenlediği basın toplantısında, hiçbir hukuki dayanak olamadığı halde, 16 arkadaşları hakkında soruşturma açıldığını söyledi.

Yapılan bu haksızlığın kabul edilebilir bir tarafı bulunmadığını belirten Karaçelik, şunları söyledi:''Hafta sonunda, bayramda, yüksek gerilim altında ve gece çalışan arkadaşlarımıza hiçbir ekstra ücret ödenmemektedir. Çalışanlar, aile yardımı ve çocuk parası alamamakta. Kamu Görevlilerine emekli olduklarında ödenecek emekli aylığı ve emekli ikramiyesi komik denecek kadar düşüktür. İşte bu ve daha pek çok sebep kamu görevlilerini 25 Kasım'a getirmiştir.''

Karaçelik, ''Ulaştırma çalışanları 25 Kasım'da örnek teşkil edecek bir dayanışma örneği sergilemiştir. Ancak TCDD Yönetimi önceden yapılan uyarıları dikkate alarak özellikle yolcu mağduriyetlerine karşı önlem almak yerine, ne pahasına olursa olsun trenleri hareket ettirme yolunu seçtiğinden, istenmeyen mağduriyetler yaşanmıştır. Eylemin ardından personel, kaldığı yerden işini yapmaya koyulmuştur. Ancak eylemden tam 12 gün sonra 16 arkadaşımız, idari görevlerde olmamasına rağmen TCDD Personel Yönetmeliği'nin 133/d maddesi, TCDD Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nin 12/ç maddesi gerekçe gösterilerek açığa alınmışlardır'' dedi.

Bu haksız tutumdan derhal vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Karaçelik, aksi takdirde yapılan bu uyarı niteliğindeki basın açıklamasının ardından, farklı demokratik eylem haklarını kullanacaklarını söyledi.