Vekiller hamile aşısının peşinde koşuyor

Adjuvanlı domuz gribi aşısına soğuk bakanlar, milletvekillerinden doktorlara kadar herkes hamilelere özel adjuvansız aşının peşine düştü.

Vekiller hamile aşısının peşinde koşuyor
Domuz gribinden korunmak için en etkili yöntem olan domuz gribi aşısına ilgi göstermeyen vatandaş, aşının hamileler için "adjuvansız" olarak getirileninin peşine düştü. Hal böyle olunca herkes adjuvansız aşı için torpil arayışına girdi. Torpil arayışı milletvekillerinin de gündemine girdi. Bazı milletvekilleri, "Hamilelere yapılacak özel aşı gelmiş. Biz de ondan olsak. Bunun için nereye müracaat etmek lazım. Hastaneden doktor mu, Sağlık Bakanlığı'ndan bürokrat mı bulsak" telaşına düştü. Torpil rüzgarları sağlık çalışanları cephesinden de esti.
Rapor isteniyor
Bakanlığın risk sıralamasında birinciliği alan doktorlar da önceki aşıları olmayarak, adjuvansız hamile aşısı için sıraya girdi. Sağlık Bakanlığı ise şimdiden önlemini aldı. Bakanlık suiistimallerin önüne geçmek amacıyla gebelik raporu istiyor. Ve imza karşılığında gebelerin aşılanmasının yolunu açıyor.