Şimşek, GSO ödül törenine katıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından düzenlenen ödül törenine katıldı.

Dedeman Otel'deki ödül törenine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, milletvekilleri, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan, çok sayıda oda ve dernek temsilcisi ile davetliler katıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir virajda olduğunu ifade etti. Bakan Şimşek, Türkiye'nin piyasa ekonomisine geçtiğinden beri ilk defa tek haneli faizin söz konusu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Türkiye bugün çok önemli bir virajda. Türkiye'de piyasa ekonomisine geçildiğinden beri ilk defa tek haneli faiz söz konusu. Bu, sanayici, üretici ve tüketici açısından kritik bir eşiktir. Faizi tek hanede kalıcı olarak tutmak, Türkiye için en önemli kazanımlardan olacaktır. Bunu sağlayabilirsek faydalarını kat kat göreceksiniz. Borçlanma maliyetleri böyle kalırsa inşaattan bütün sektörlere kadar iç talepte ciddi artış olur. Biz faizleri 2, 2.5 yıl tek hanede tutabilirsek faiz faturamızı yarı yarıya azaltabiliriz. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu, eğitime, sağlığa, altyapıya, Ar-Ge'ye daha fazla harcama yapabileceğiz demektir."

Şimşek, ekonominin kalıcı büyümesi için desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, "Bunu da öncelikle bankacılık sektörü yapacaktır. Krizde birinci sınıf şirketler yatırımlarını erteledi, kredi taleplerinde daralma oldu. Ekonominin omurgasını oluşturan ve krediye ihtiyacı olan KOBİ'lere ise riskli diye kaynak aktarılmadı. Gelinen süreçte bankacılık sektörü karlı bir dönem geçirdi ve krizden sağlıklı bir yapıyla çıktı. Bundan sonra bankacılık sektörü ekonomiye ciddi destek olacaktır diye düşünüyorum. Düşük
enflasyon, düşük faiz ve sağlıklı bankacılık sistemi, önümüzdeki dönem şuna işaret ediyor; etrafımızda tekrar artçı depremler olmazsa, Türkiye'nin ciddi büyüme patikasına gireceğini gösteriyor. Düşük enflasyon, düşük faiz ve sağlıklı bankacılık; Türkiye'ye yüksek büyüme olarak geri dönecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin kötümserlikten kurtulması gerektiğini savunan Bakan Şimşek, "Bu ülkenin kardeşliği, birlik ve beraberliği çok önemli. Komşu ülkelerle nereden nereye geldik. Batıya gittiğimizde eksen tartışması yok. Batı bize hayranlıkla bakıyor" şeklinde konuştu.

Ödül töreninde Türkiye'nin en büyük bin sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran 31 firma ile Ar-Ge ve inovasyon kategorisinde 29 firmaya ödül verildi. GSO'da 20. hizmet yılını tamamlayan Atilla Güner ve Durmuş İşsever'in de plaketle ödüllendirildiği törende, Gaziantep logosu kullanma sözleşmesi imzalayan 12 firma temsilcisine de sertifikaları verildi. GSO tarafından hazırlanan Gaziantep Marşı'nın okunmasının ardından kokteyle geçildi.