'Şiddet hak arama yöntemi olamaz'

İçişleri Bakanı Atalay, son günlerdeki yasadışı gösterilerde polisin orantısız güç kullanmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tokat'ta meydana gelen terörist saldırı ile ilgili operasyonların sürdüğünü belirtti.
Beşir Atalay, Meclis İçişleri Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Reşadiye'deki saldırının tüm ülkede büyük üzüntüye sebep olduğunu ifade ederek, "İnşallah faillerini bulacağız ve cezalandıracağız" dedi.

Diyarbakır'daki olaylarda bir öğrencinin ölmesi konusunu da yakından takip ettiklerini belirten Atalay, güvenlik güçlerinin hukuk devleti kurallarına azami özen gösterdiğini vurguladı.

Şiddetin hak arama yöntemi olamayacağını belirten Atalay, "Türkiye'de son günlerde meydana gelen gösterilerin hepsi izinsiz ve hukuksuzdur. Buna rağmen güvenlik güçlerimiz mümkün olabildiğince önleyici tedbir almıştır. Su, gaz sıkarak dağıtma yöntemlerini kullanmıştır. Polis saldırmaz, Polis bir olay olursa onu önler" diye konuştu.

Atalay, ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen yasadışı gösterilerde yaklaşık 800 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 125'inin tutuklandığını da bildirdi.