Şener işadamlarıyla buluştu

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İzmir'de işadamlarıyla buluştu.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in İzmir ziyaretinde ikinci adresi ESİAD oldu. Burada iş adamları ile görüşen Şener, "Türkiye'de siyasi partilerin sağ ve sol kavramlar üzerinden politika izledikleri tartışılabilir duruma gelmiştir" dedi.

Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nde (ESİAD) iş adamları ile bir araya geldi. Ülke ekonomisinin ve siyasi parti politikalarının konuşulduğu toplantının açılış konuşmasını ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer yaptı. Şükürer konuşmasında, Türkiye'nin siyasal anlamda tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek; Anayasal önlemlerin alınmasına ve Siyasi Parti Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ardından konuşan TP Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye'de siyasetin yapılış şeklini eleştirerek, "Mevcut siyaset tarzı soğuk savaş döneminden kalmadır. Bu da ülkeye zarar vermektedir. Bugünkü partilerin siyaset yapma tarzlarına bakıldığı zaman ayrıştırıcı bir özellik taşıyarak ilerlediklerini görmemiz mümkün. Meclis'te bulunan DTP, MHP, CHP VE AK Parti, 4 parti de ülkeyi uç noktalara çekecek surette bir politika izlemektedir" ifadelerini kullandı.

SAĞ VE SOL TARTIŞILABİLİR BOYUTA ULAŞMIŞTIR

Sahiplenilmeyen kavramlar üzerinden siyaset yapıldığını açıklayan TP Genel Başkanı Şener, ''Partiler kendilerine kimlik edinmeye çalışmaktadırlar. Kavga ve kinin artırıldığı bu ortamda böyle bir siyaset, ülkenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir nitelik taşımamaktadır. Eskiden siyasi partiler, dini ve milliyetçiliği ön plana çıkararak siyaset yapardı'' diye konuştu.

''İktidar kendisini muhafazakar olarak tanımlıyor. Hırsızlığın, uyuşturucu kullanımının ve katliamların arttığı bir ahlaki dejenerasyonun öncülüğünü yapan bir iktidarla karşı karşıyayız'' iddiasında bulunan Şener, ''Sol partiler ise siyaseti evrensel sol tanımıyla yaparlardı ancak bu anlamı taşıyan Türkiye'deki sol partilerin hiçbiri sol değildir" şeklinde konuştu.

Şener konuşmasının sonlarına doğru ise dünyada küresel bir rekabet ortamının oluştuğunu kaydederek, "Ülke olarak başarılı gelişmelerin yaşanması için herkesin ayağa kalkması lazım. Tüm iktisatçıların seferber olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde ekonomik anlamda ivme kazanabiliriz" görüşünü dile getirdi.

Toplantının sonunda ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer, TP lideri Şener'e ziyaretinden dolayı plaket sundu.