Profesör babadan Doçent oğluna saldırı

Adana'da bir Profesör, evliliğine karşı çıkan ve aynı bölümde görev yapan Doçent oğluna saldırdı.

Adana’nın tanınmış plastik cerrahlarından Prof.Dr. Mehmet Sabri Acartürk hakkında, evliliğine karşı çıkan aynı bölümde görevli oğlu Yrd.Doç.Dr. Tahsin Oğuz Acartürk’e herkesin içinde saldırıda bulunduğu iddiası ile soruşturma açıldı. Polis olayın tanıklarının ifadesine başvururken, Tıp Fakültesi Dekanlığı da konuyu idari yönden soruşturuyor.

Baba-oğul öğretim üyelerinin arası, 66 yaşındaki Prof.Dr. Mehmet Sabri Acartürk’ün eşinden ayrılıp genç bir kadın ile evlenmesi nedeniyle açıldı. Prof.Dr. Acartürk’ün aynı bölümde birlikte çalıştığı oğlu Yrd.Doç.Dr. Tahsin Oğuz Acartürk, mahkemeye başvurup, babası hakkında ‘vesayet’ davası açtı.

Babasının 2005 yılından bu yana ilaç kullandığını, ruhsal sağlığının iyi olmadığını öne süren oğul Acartürk’ün iddiaları üzerine, Adana 1’inci Sulh Hukuk Mahkemesi, profesörü Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Hastaneden ‘Bipolar Affektif Bozukluğu/Manik Depresif Psikoz’ teşhisi konularak rapor düzenlendi, bankadaki hesaplarına da ‘tedbir’ konuldu. Acartürk, bu rapora itiraz edip, başka bir sağlık kuruluşunda sağlık kontrolü talep etti.

Raporun geçerli sayılması halinde vesayet altına alınması gündeme gelen ve yeni evliliği tehlikeye giren Prof.Dr. Acartürk’ün bu gerginlik nedeniyle dün Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde karşılaştığı oğlunun üzerine yürüdüğü, hakaretlerde bulunduğu ileri sürüldü. Oğlu hem Dekanlık, hem de polise şikayette bulundu.

YANLIŞ AMELİYAT İDDİASI

Aynı profesör hakkında, yanlış ameliyat yaptığı iddiası ile B.Y. adlı bir kadın da Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. C.B. adlı bir kadın öğretmen de benzer bir iddiada bulundu, dava açmaya hazırlandığını söyledi.