Nalcı: Arazisini okul için bağışladı

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, kendisine ait 7 bin 177 metrekarelik arsayı, 2 yıl içinde Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine ilköğretim okulu yapılması şartıyla İl Özel İdaresi'ne devretti.

Nalcı, Çerkezköy Tapu Müdürlüğü'nde düzenlenen tapu devir teslim töreninde, İstasyon Mahallesi'ndeki arsasına 18 derslikli bir okul yapmayı planladığını, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle bu düşüncesini gerçekleştiremediğini söyledi.

Çerkezköy Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı görüşme sonucunda kendisine ait 7 bin 177 metrekarelik arsayı okul yapılması için İl Özel İdaresi'ne devretmeye karar verdiğini anlatan Nalcı, okulun yapım aşamasında maddi katkı sağlayacağını da belirtti.

-OKUL YAPIM İHALESİ HEMEN TAMAMLANACAK-

Çerkezköy Kaymakamı Akın Varıcıer de Çerkezköy'de 5 yılda 493 adet derslik yapılarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulduğunu bildirdi.

Çerkezköy'de nüfus artış hızına göre her yıl en az 80 tane derslik yaparak, eğitim ve öğretimin hizmetine sunulması gerektiğini anlatan Varıcıer, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki yıl için Tepe Emlak Konutlarına 32 derslik ve Fevzipaşa Mahallesi'ne 32 derslikli okul yapılacak. Milletvekili Nalcı'nın bağışladığı Tepe Emlak Konutları'ndaki arsaya yapılacak olan ilköğretim okulu ile ilgili ihale bu ay sonuna kadar tamamlanacak. 32 derslikli planlanan okul inşaatına hayırseverlerin katkısını alabilirsek 40 dersliğe çıkartabileceğiz.''

Konuşmaların ardından Milletvekili Nalcı, 7 bin 177 metrekarelik arsasını 2 yıl içinde ilköğretim okulu yapılmak şartıyla İl Özel İdaresi'ne devretti.