MHP 'Demokratik Açılımı' protesto edecek

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, demokratik açılımı protesto ederek 'Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat Mitingi' düzenleyeceklerini açıkladı.

MHP Ankara İl Başkanı Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin Türkiye'de ayrışma ve çatışmaya zemin hazırlayacak "demokratikleşme açılımı ile de ülkeyi bölünme noktasına doğru sürüklediklerini savunarak, "Hapur Sınır Kapısı'ndan teröristlerin teslim alınması, serbest bırakılış biçimi ve ardından PKK'nın eylemlerini ülkemizin dört bir yanında artırması demokratik açılımın nasıl bir fiyasko ile sonuçlandığını tüm açıklığıyla gözler önüne serdi" dedi.

Türkiye'nin 30 yıllık terör mücadelesine bakıldığında hiçbir hükümetin bu kadar aciz ve bu kadar öngörüsüz olmadığını öne süren Demirel şöyle devam etti:
"Demokratik açılımın Türkiye üzerindeki senaryoların bir uygulama aracı olduğunu ta baştan beri her platformda ısrarla söyleyen, hükümeti ve açılışı destekleyenleri uyaran MHP, Türkiye'yi felakete sürükleyecek oyunu bozmadaki kararlılığını sürdürecektir. MHP olarak bugüne kadar söylediklerimizin ispatı ortadır.

Şimdi de bu anlamlı itirazımızı paylaşmak için 13 Aralık 2009 Pazar günü Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat mitingi düzenliyoruz. Ülkesini, milletini seven, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşamasını isteyen tüm Ankaralıları Tandoğan Meydanına davet ediyoruz."