Köylülere 300 gebe düve dağıtıldı

Kırıkkale'de Karalı- İzzettin Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 50 üyeye 6'şar tane olmak şartıyla 300 adet gebe düve dağıttı.

İlk olarak 2006 yılında kurulan kooperatifin bina açılışı yapıldı. Ardından çiftçiler, hayvanlarını aldıktan sonra halay çekti. Damızlık düveler ile birlikte her üyeye bir hayvan barınağı yaptırıldı. Aynı zamanda her üyeye bir adet süt sağma makinesi ile müşterek kullanılmak üzere bir adet de hasat makinesi verildi.

Öte yandan Kargın köyünde, üreticilerin sütleri depolaması için kooperatif binasına 7 tonluk soğutuculu bir süt toplama merkezi oluşturuldu. Dağıtılan hayvanlardan yılda yaklaşık 750 ton süt üretilmesi bekleniyor. Köylüler, hayvanların bedellerini 7 yıllık süre içerisinde taksitli olarak Tarım Bakanlığı'na ödeyecek.

Dağıtım törenine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı siyasiler ve köylüler katıldı. Yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını açıklayan Milletvekili Turan Kıratlı, bundan sonrada projelere hız vereceklerini söyledi. Ayrıca Kıratlı, Sosyal Yardımlaşma Vakfına başvuran bir kişiye 5 adet yetiştirilmek üzere hayvan verileceği müjdesinin de verdi. AK Parti Döneminde Kırıkkale'nin 213 Milyon TL'lik yatırım desteği aldığını belirten Kıratlı, "Bu projenin ekonomiye katkısını görmeliyiz. Çiftçilerimiz verilen bu emanetlere sahip çıkmalıdırlar." şeklinde konuştu.

Tarım Bakanlığından desteği alıp böyle bir sinerji oluşturan Kooperatif Üyelerini tebrik eden Vali Hakan Yusuf Güner ise "Hükümetimiz tarım alanında çiftçiye destek veriyor. Önümüzdeki yol inşallah bunun gibi diğer ilçelerimizde de faaliyetlere katılmış oluruz." dedi. Güner, gebe düve dağıtımından yararlanmak isteyenlere şu mesajı verdi: "50 kişi bir araya gelin. Kooperatifinizi kurun. Bu destekten sizde yararlanın." dedi. Güner, yine Balışeyhe'e 3 ay içerisinde 240 tane daha hayvan dağıtılacağını kaydetti.