İntihar planı tutmadı cezaevini boyladı

Aksaray'da kocası başından vurulmuş halde bulunan kendisi de omzundan yaralı olan kadın, eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

İntihar planı tutmadı cezaevini boyladı
Yavuz Sultan Selim Mahallesinde dün meydana gelen olayda, Naci Sarıyıldız (52) evindeki yatağında başından vurularak ölmüş, eşi Gülizar Sarıyıldız (48) ise omzundan yaralı bir şekilde bulunmuştu. Olayın nedenini araştıran polis ekipleri aldıkları ilk ifadelerde, Gülizar Sarıyıldız'ın tartıştığı eşinin kendisine 7 el ateş ettiğini ve omzundan yaraladığını, sonrada intihar etmiş olabileceğini söylemesi üzerine ekipler olayın intihar olabileceğini düşündü. Ancak daha sonra yapılan araştırmalar ve şüpheler polisi cinayet üzerinde yoğunlaştırdı.

SİLAHIN SOL ELDE OLMASI POLİSİ ŞÜPHELENDİRDİ

Olayın ardından ev içinde araştırma yapan ekipler yatağında başından tek kurşunla vurulmuş ve elinde silah olan Naci Sarıyıldız'ı cesedini inceledi. Silahın sol elde olması ve şahsın tam alnının ortasından vurulmuş şekilde yatakta yatması nedeniyle şüphelenen ekipler, önce ölen Naci Sarıyıldız'ın solak olup olmadığını araştırdı. Şahsın solak olmadığını tespit eden ekipler yaptıkları barut kontrollerinde silahın Naci Sarıyıldız'ın elinde patlamadığını belirledi.

Araştırmayı derinleştiren ve şüpheli Gülizar Sarıyıldız'ı bir daha sorgulayan ekipler cinayeti ortaya çıkardı.

Polisin elde ettiği delilleri anlatması üzerine Gülizar Sarıyıldız'ın cinayeti itiraf ettiği ileri sürüldü. 7 yıldır eşinin kendisini dövdüğünü ve başka bir kadınla ilişkisinin olduğunu bildiğini söyleyen Gülizar Sarıyıldız, eşinin bu durumunu 5 çocuğundan huzursuzluk olmaması için sakladığını anlattı. Olay gününden bir gün önce kocasının kendisini dövdüğü için komşusuna sığınmak zorunda kaldığını iddia eden Gülizar Sarıyıldız, yediği dayağa dayanamayarak sürekli yatağın altında duran eşine ait silahı alarak eşinin üzerine gittiğini ve silahı ateşlediğini sonrada kendisini yaraladığını itiraf etti.

KAN DAVASI KORKUSUYLA ALDIĞI SİLAH SONU OLDU

Naci Sarıyıldız'ın silah edinmesine kan davası korkusunun neden olduğu öğrenildi. Yıllar önce ailesinden birinin işlediği cinayetin ardından kan davası korkusuyla kendini korumak için ruhsatlı bir silah alan Naci Sarıyıldız'ın ölümüne aldığı bu silah neden oldu. Naci Sarıyıldız'ın silahı yatağının altına kısa sürede silaha ulaşabilmek için koyduğu öğrenildi. Silahın yatak altında olduğunu bilen Gülizar Sarıyıldız'ın bir anlık sinirle silahı alarak ateşlediği öğrenildi.
Polise olayı anlatan Gülizar Sarıyıldız daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklandığını öğrenen Gülizar Sarıyıldız adliye içinde baygınlık geçirirken yapılan tedavisinin ardından Aksaray Kapalı Cezaevine gönderildi.