Asırlık nine hayatını kaybetti

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan ve 125 torunu olan 112 yaşındaki Münevver Aygün, hayatını kaybetti.

5 çocuğundan 32 torun, 78 torununun çocuğu ve 15 torununun torunu olmak üzere 125 torunu bulunan Münevver Aygün, sabaha karşı vefat etti.
Çarşı Camii'ndeki cenaze törenine Aygün'ün çocukları ve torunları ile yakınları katıldı.
Cenaze, daha sonra Hacı Derviş Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, 112 yaşındaki Münevver Aygün'ün ilçenin en yaşlısı olduğunu, zaman zaman kendisini ziyaret ettiğini belirtti.
Aygün'ün vefatına üzüldüklerini de dile getiren Özkan, "Kendisini ziyaretimiz sırasında yaşadıklarını büyük bir zevkle dinlerdik. Allah rahmet eylesin" dedi.
Münevver Aygün'ün 65 yaşındaki kızı Nebahat Eren, kemik erimesi nedeniyle yatalak olan annesinin, başka herhangi bir rahatsızlığını olmadığını, çoğu zaman bilincinin yerinde olduğunu ve çok eskileri hatırladığını belirtmişti.
Torunun torununu görmesinin, annesini çok mutlu ettiğine ifade eden Eren, "Annem asırlık bir çınar gibi. Ona bakabilmek bana nasip oldu" şeklinde konuşmuştu.
Münevver Aygün'ü sağlık kontrolünden geçiren Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde görevli doktorlardan Mehmet Kurhan da Aygün'ün sağlık durumunun çok iyi olduğunu, birçok yaşlıda görülen sağlık sıkıntılarının Aygün'de görülmediğini kaydetmişti.