'Nefes alamıyorum' dedi, ortalık karıştı

Abdullah Öcalan'ın hücresini eleştirerek 'Nefes alamıyorum' demesini fırsat bilen PKK sempatizanları ortalığı birbirine kattı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün PKK'nın kuruluş yıldönümü ve Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek polisle çatışan göstericiler, bugün de eylemlerini ve protestolarını sürdürdü. Yollara barikat kurararak slogan atan PKK yandaşlarına, polis müdahale etti. Göstericiler yapılan müdahaleye taş atarak karşılık verdi.

KEPENKLER YİNE KAPALI
Hakkari'nin İran ve Irak'a sınırı bulunan Şemdinli İlçesi'nde de kepenkler bugün açılmadı. Yüksekova'da gerginlik yaşanırken, polis geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

"BEYİN HÜCRELERİM ÖLÜYOR"
5 milyon dolar harcanarak 'F tipi'ne dönüştürülen İmralı cezaevindeki yeni koğuşunda nefes alamadığını iddia eden terörist başı Abdullah Öcalan, "Havasız kalan bir insanın beyin hücreleri ölür. Bu beyin hücrelerinin ölümünü hissediyorum. Burada konsantre olamıyorum." deyince PKK yandaşları ayağa kalktı. Daha öncede saçları kesildiği için olay çıkaran PKK yandaşları bu kez de Diyarbakır, Mersin, Hakkari ve İstanbul'da olay çıkardı.

MOLOTOFLU - TAŞLI SALDIRI
Mersin, Diyarbakır ve Hakkari'nin ardından dün gece de İstanbul Dolapdere, Ümraniye, Eseryurt ve Zeytinburnu'nda gergin saatler yaşandı. Polis göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Beyoğlu Tarlabaşı'nda toplanan 60 kişilik grup terör örgütü lehine sloganlar atarak Dolapdere Caddesi'ne indi. Grup burada caddeye molotof kokteyli attı, caddeden geçen araçlara taşlarla saldırdı.

Gruba bölgede hazır bekleyen çevik kuvvet ekipleri biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara dağılarak kaçtı.

SLOGANLAR ATTILAR, DÜKKANLARA ZARAR VERDİLER
Bu arada Esenyurt Örnek Mahallesi 1449. sokakta toplanan bir grup da, terör örgütü lehine sloganlar attı. Yanlarındaki molotofkokteyllerini bir markete fırlatan saldırganlar, olay yerinden kaçtılar.

Markette çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Polis, maddi zarara yol açan saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

SOKAK ALEVLER İLE AYDINLANDI
Akşam saatlerinde Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde molotof kokteylleriyle 3001 cadde üzerinde gösteri düzenledi. Yüzlerini kapattıkları gözlenen grup üyeleri, cadde üzerine molotof attı. Polis, ortalığı savaş alanına çeviren göstericilere panzerle su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara kaçan göstericiler, polise de molotof kokteylleri ile saldırdı.

Göstericilerin attığı molotoflar çevredeki dükkanlara da isabet edince, çıkan yangınları söndürmek yine polis panzerlerine düştü. Yangın söndürmekte yetersiz kalan polis ekipleri, olay yerine itfaiye de çağırdı.

Bu sırada bir polis memurunun göstericilerin attığı molotoftan son anda bir hamle yaparak kurtulduğu görüldü.Göstericiler ara sokaklara dağılarak kayıplara karıştı.

ZEYTİNBURNU'NDA 1 SAATTE ÜÇ SES BOMBASI
Terör örgütü yandaşları Zeytinburnu'nda da ses bombasıyla eylem yaptı. Beştelsiz Mahallesi'nde üç ayrı noktaya ses bombası atıldı. Bombaların patlaması sonucu bazı araç, ev ve işyerlerinde küçük çaplı hasar oluştu. Beştelsiz Mahallesi 1031 sokakta bir aracın yanına bırakılan ses bombasının patlaması sonucu ise yoldan geçen bir vatandaş hafif şekilde yaralandı. Bacağına cam isabet eden Eyüp Karabul adlı vatandaş olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Bir saat içerisinde üç ayrı noktada ses bombası patlatılması üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Alınan eşkaller doğrultusunda olayın faillerini yakalama çalışması başlatıldı.

ANTALYA'DA DA OLAYLAR ÇIKTI
Antalya Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü önünde PKK'nin sözde 31. kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla toplanan grup ile polis çatıştı. Polisin dağılın uyarıları üzerine grubun büyük bölümü dağılırken, yaklaşık 50 kişilik bir grup dağılmamakta ısrar etti. Molotofkokteyli ve havai fişek atan gruba güvenlik güçleri gaz bombası ile müdahale etti.