'Bu hesap tutmayacak'

Son günlerde bazı çevreler tarafından çıkarılan dedikodu ve iftiralara dikkat çeken Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş,'Bu hesap tutmayacak' dedi.

'Bu hesap tutmayacak'
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan BTP Genel Başkanı Baş, milletini, devletini, bayrağını, sancağını, dinini ve medeniyetini sahiplenip, bu tehditler karşısında duran, bu oyunları bozan tek insan olduğunu belirterek, "Ecnebilere emir kulu olmuş bu zavallılara göre, bu oyun ve iftiralar Haydar Hocayı yıpratacak, onlar ve emir kulu oldukları ecnebiler de bu vatana konacaklardır. Bu hesap yanlış, bu oyun boşunadır.

Bugüne kadar devletin çeşitli kurum ve organları, jandarması ve askeri de maalesef iftira ve karalama odaklarının oyununa gelerek birçok defalar üzerimize geldiler. Ev ve iş yerlerimiz baskınlara ve takiplere uğradı. Jandarma, emniyet ve savcılık sorgulamalarına maruz kaldık. Bunlar, 20 bin sayfayı aşan dosyalar halinde elimizdedir" dedi.

Bir milleti millet yapan olmazsa olmaz kurumlar olduğunu kaydeden Baş, "Bunlar devlet, ordu, aile, ve dindir. Eğer bir milletin devleti ve ordusu yoksa yaşadığı coğrafyada millet olarak kalması mümkün değildir. Yıllardan beri devlet ve ordu düşmanlığı yaparak çeşitli entrikalarla devlet ile milletimizin arasını açanlar, son dönemde Yüce Milletimizin din ve iman esaslarını Haçlı dünyasının teslis akidesine dönüştürmeye çalıştırmaktadırlar. Böylece Anadolu coğrafyasında yaşayan milletimize devleti, ordusu ve dini değerlerine topyekün imha planları hazırlayıp, Türk milletini tarih sahnesinden silmek istiyorlar.

Yüce Milletimiz üzerinde menfur emelleri olanlar, her türlü hile, entrika, yalan, fitne ve iftiralara başvurmakta, bu değerlerle hayat bulan ve onları baş tacı eden insanımıza saldırmaktadırlar. Ama bunların oyunları boşadır, boşunadır. Yüce Milletimiz bu toprakların kıyamete kadar sahibidir ve sahibi kalacaktır. Bağımsız Türkiye Partisi, bu anlayış, bu idrak ve bu duyarlılık içinde Yüce Milletimize hizmet etmek için siyaset sahnesine çıkmıştır" dedi.

Baş açıklamasında şu ifadelere yerverdi: "Ancak biz, bütün bu hukuk dışı girişimlerin millet ile devleti; sivil ile askeri karşı karşıya getirme oyunu olduğunun farkında olarak, hiçbir zaman bu mağduriyetlerimizi devlet, ordu ve asker düşmanlığına dönüştürmedik. Bilakis hep hukuk içerisinde kaldık, hukukun üstünlüğünü esas aldık. 'Bu devlet bizim, bu millet bizim, bu ordu bizim' diyerek oyunları bozduk. Haydar Baş, ne Ergenekoncuların iddia ettiği gibi devleti hedef alan bir irtica odağıdır, ne de menfur emellerine ulaşmak isteyenlerin iddia ettikleri ve yaftalamaya çalıştıkları gibi bir Ergenekoncudur.

Bunların hiçbiri değildir. Haydar Baş; demokratik, laik, sosyal hukuk düzenimiz içerisinde kendisini Yüce milletimize hizmete adamış vatanperver bir Türk evladıdır. Bu sebeple bu tip yıldırma ve karalama manevralarına hiçbir zaman pabuç bırakmadık. Hukukun üstünlüğü neyi gerektiriyorsa, onu yaptık".