Başbakan'dan keyzedelere müjde!

Başbakan Erdoğan, milyonların merakla beklediği key ödemelerinde müjdeli haberi verdi.

Yaklaşık 3 milyon hak sahibinin paralarını alması için çalıştıklarını anlatan Erdoğan, "söz sırası artık Meclis'te" dedi.

Başbakan Erdoğan müjdeyi grup toplantısında ilk önce milletvekilleri ile paylaştı. Müjde ise yaklaşık 3 milyon çalışanın dört gözle beklediği KEY ödemeleriyle ilgiliydi.

TASARI ÖNE ÇEKİLDİ

Adeta yılan hikayesine dönen KEY ödemelerinde mutlu sona ulaşmak için az bir zaman kaldı. Öncelikli olarak Meclis'teki bütçe görüşmelerine ara verildi ve ödemelerin yapılması için hükümetin hazırladığı kanun tasarısı önce çekildi.

Konu bugün plan ve bütçe komisyonunda bir kez daha masaya yatırıldı. Tasarının kısa bir süre içinde önce komisyondan sonra da genel kuruldan geçerek kanunlaşması bekleniyor.

ZAMLI ÖDEME GELİYOR

İlk ödemede 5 milyonun üzerinde vatandaş KEY paralarını aldı. İkinci ödemeden ise 3 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. Diğer yandan Devlet Bakanı Ali Babacan, gecikmeden kaynaklanan zararın ödenmesi konusunda talimat verdi. Bu çerçevede ilk ödemede para alamayanlara yüzde 10 civarında zam yapılması bekleniyor.