Hıdır açılımı değerlendirdi

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen kahvaltıda demokratik açılım sürecini değerlendirdi.

Gerçekleştirilen kahvaltıda AK Parti Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kaan Ercan ve AK Parti Milas İlçe Başkanı Durmuş Cüce birer konuşma yaptı. Cüce, böyle bir kahvaltıda hep birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, son dönemde gündemden düşmeyen ‘Açılım’la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hıdır: “Siyasi konjektörünü Milli Güvenlik Konseyi’nden Bakanlar Kurulu’na, parti genel merkezinden il teşkilatlarımıza kadar istişare etmek suretiyle bu hareketi başlattık. Bu hareket Demokratikleşme Hareketi, Demokratik Açılım Hareketi diye Sayın Dışişleri Bakanımızın genel koordinatörlüğünde takriben 6 aydır devam ediyor. Bu hareketi küçümsemek isteyenler oldu, çarpıtmak isteyenler oldu. İlk günlerde ‘AK Parti PKK ile anlaştı’ dediler. ‘AK Parti terörist başına af çıkarmaya çalışıyor. AK Parti teröristleri affetmeye çalışıyor. Hatta daha da ileri giderek Sayın Genel Başkanımıza vatan haini deme cüretini gösterdiler. Bütün bunları sürece balta vurmamak adına Genel Başkanımız nezaketle cevaplandırdı. Milletvekili arkadaşlarımızın tümüne konu hakkında hiç ileri geri konuşmayın diye tembihatta bulundu. Ve nihayet 10 Kasım itibariyle ön görüşmelerin yapılması için Meclis’te görüşülmesi için karar alındı, Danışma Meclisi karar verdi. Tüm milletvekili arkadaşların oylarıyla 10 Kasım’da ön görüşmelerin yapılması kararlaştırıldı” diye konuştu.
Ulu Önder Atatürk’ün vefat ettiği 1938 yılından bu yana yatırımlar bazında doğu illeri ile batı illerini karşılaştırdığımızda yatırımların dengeli olmadığını kaydeden Dr. Hıdır, bunun o dönemdeki siyasal konjektür ve siyasal gelişmeler nedeniyle olmuş olabileceğini ancak AK Parti’nin Milli Güvenlik Konseyi’nde masaya yatırdığını, 2002’den bu yana doğudaki geri kalmışlığın önüne geçebilmek için toplu konut, duble yol hamlesini doğuda da başlattığını, içme suyu, tarımsal sulama, kanalizasyon konularına batıdaki kadar ilgi gösterdiğini söyledi.
Dr. Hıdır, “Bu süreçte muhalefet partisi özelikle Milliyetçi Hareket Partisi seçimlerde malzeme yapmak suretiyle batıdaki vatandaşlarımıza sizden vergi alıyor bu hükümet doğuya yatırım yapıyor diye Türkiye’yi adeta doğu batı olmak üzere bölmüştür. Üstü kapalı bölücülük yapmıştır. Ama milletimiz basiretiyle bütün bunları değerlendirmiş ve devreye koymuştur. Aradan geçen 7 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde doğu batı dengesi 2002’ye göre daha iyidir. Bunu nasıl anlıyoruz? 2002’de Devlet İstatistik Enstitüsü’nün kayıtlarına baktığımızda doğudan batıya olan iç göçte sayı 5 milyona yaklaşıyordu. AK Parti iç göçün engellenmesi konusunda doğuya yaptığı yatırımlarla bu sayıyı 600-700 bin sınırlarına kadar geri çekmiştir” dedi.