Dodurgalı: Bürokratik engelleri ortadan kaldırdık

AK Parti Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, AK Parti yönetiminin istihdama yönelik bir çok adım attığını, yatırımcının önündeki bürakratik engellerin kaldırıldığını söyledi.

Sinop'ta yapılan yatırımların ve yatırımcıların önünü açma noktasında büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, "Sinop'a geldiğimde politikanın temel uğraş alanının iş alanı oluşturmak olduğunu gördüm. Onun için bir zamanlar dünya pazarına açılan Şişe Cam Sanayi'nin tekrar ayağa kaldırılması, organize sanayi bölgelerimizin tamamlanarak bir an önce aktif hale getirilmesi ve ilimizin bir tersane kenti olması yönünde gayret gösterme hedefine sarıldık" dedi.
Sinop'un Gerze ilçesine bağlı Çakıroğlu mevkisinde inşaat çalışmaları süren yeni tersane alanı konusunda aşılması gereken sıkıntılarla bizzat Başbakan Recap Tayyip Erdoğan'ın ilgilendiğini kaydeden Aburrahman Dodurgalı, "Bakın bu tersane faaliyete geçtiğinde ilk sene için 350 kişi, ondan sonraki yıllarda da bin 500 kişi istihdam edilecek. Daha çalışmalar başlamadan önce Milli Emlak'ta ve bazı resmi birimlerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu yatırımın tıkanmış olduğunu gördük. Başbakanımızla görüşmemizde Şişe Cam ve tersane noktasındaki sıkıntımızı dile getirdim. Söz konusu firmanın tersane için yer noktasında problemi olduğunu, burada bin 500 kişinin istihdam edileceğini anlattım. 'Bakalım, araştıralım' demedi. Hemen telefonla sayın Ulaştırma Bakanımızı aradı ve bilgi istedi. Tam 5 dakika içinde bilgi geldi ve 'Bu tersane neden buraya yapılmıyor arkadaş?' dedi. Başbakanımızın 'Kim ne yatırım yaparsa onu sırtımda taşırım' cümlesi Sinop'ta bu tesisle bir anlamda hedefini buldu" diye konuştu.