Solhan'da açılış sevinci

Solhan yapımı tamamlanan müftülük ve kur'an kursu binasına kavuştu.

Solhan'da açılış sevinci
İlçe merkezinde 256 metrekarelik alan üzerinde yapılan 100 yataklı kız Kur'an kursu, müftülük binası ve lojmanlarının bulunduğu 5 katlı bina açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Solhan Ulu Camii Müezzini Mehmet Emin Dinlemez tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından devam eden törende bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, hasta insanların hastanelere gitmesi gibi, inanan insanların da huzur bulmak için böylesi yerlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.
Açılışa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er ise, Türkiye'de bulunan bin tane müftülük kurumundan sadece 150 tanenin kendi binalarında olmadığını belirterek, bunların da en kısa sürede binalarına kavuşmaları için çalışma yaptıklarını dile getirdi.
Solhan İlçe Müftüsü Sacit Ekerim törende yaptığı konuşmada binayı 02 Ocak 2008 tarihinde inşaat halinde kendisinden önceki yönetimden devraldığını söyledi. Ekerim, "Binanın tamamı 261 bin lirası Diyanet İşleri Başkanlığı, 160 bin lirası ise vatandaşların katkısı olmak üzere toplam 421 bin liraya mal oldu. Katkıda bulunan gerek resmi kurumlar, gerekse vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Konuşmaların ardından müftülük binasını gezen katılımcılara Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Törene katılanlara daha sonra Solhan Öğretmenevi'nde ikramlarda bulunuldu. Törene Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Bingöl İl Müftüsü Hasan Çağlar, İlçe Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken, daire amirleri, imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.