Kongre öncesi gerginlik

MHP kongresine saatler kala ortaya atılan iddialar ortamı gerdi.

Ülkü Ocakları'nın  adayların kongre girişine engel olacak iddiası ortamı iyice gerdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli pazar günü yapılacak kongre öncesi hükümete 'Mensuplarımızı tahrik etmeyi ve bu yolla siyasal kazanç sağlamayı planladığına dair emareler alınmıştır" uyarısını yaptı yapmasına ama parti kongreye ciddi sancılı giriyor.

MHP alışık olmadığı çok adaylı kongresine 19 Mayıs Atatürk Spor Salonundaki kongresine sabahtan itibaren üyeler girmeye başlayacak. Uyelerın salona girişinde pek sorun çıkmayacak gibi gözüksede şimdilik adayların destekçileri de farklı giriş noktaları da belirledi bile.

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Reyiz Yılmaz kendisini destekleyen MHP’lilere Atatürk Spor Salonuna ellerinde mavi Gökbayrak alarak salonun önünde buluşma bilgilerini geçti. Sabah saat 9.00’da Salon önünde buluşacak olanlar daha sonra içeriye girecek.

MHP Kongresine saatler kala genel başkan adayı Hakkı Şafak Ses tansiyonu düşürmek için bir açıklama yaptı. Ses ülkücülere yaptığı çağrıda, “Yaşanan her türlü olumsuzluğa bir son vermek, milliyetçi-ülkücü kadroları, fikirleri ve hedefleri ile buluşturup milletin hizmetine güçlü bir şekilde talip olmak üzere birleştirmemiz, birleşmemiz şarttır” diyerek kongrede olması muhtemel olayların önüne geçmeye çalıştı.