Hillary Obama'dan daha zengin

ABD Duyarlı Politikalar Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre Amerika'nın en zengin siyasetçi ve bürokratları belirlendi. Listede bir hayli önemli isimler de var.

Hillary Obama'dan daha zengin
ABD’de bürokrat ve siyasetçilerin servetlerine bakıldığında ilk sırayı 26.6 milyon dolarla Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) Başkanı Mary Schapiro alıyor.

ABD’de bağımsız bir kuruluş olan Duyarlı Politikalar Merkezi’nin (The Center for Responsive Politics) açıkladığı rakamlara göre Başkan Obama döneminin en zengin bürokratlar listesinde ikinci sırayı Obama yönetiminin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 21.5 milyon dolarlık rakamla alıyor.

Amerikan Başsavcısı Eric Holder 11.5 milyon dolarlık servetiyle üçüncü sırada bulunuyor. ABD Başkanı Barack Obama’nın toplam serveti ise 3.7 milyon dolara işaret ediyor. Başkan Obama bu rakamla listede 6’ncı sırada yer alıyor.

En fakiri Bidden!

Yayımlanan listedeki Kongre üyelerine bakıldığında servet rakamlarının ciddi oranda arttığı gözleniyor. Otomobil alarm işi bulunan Cumhuriyetçi Darrell Issa 251 milyon dolar, Demokrat Jane Harman (eşinin elektronik ses ürünleri yapan şirketi var) 244 milyon dolar, mağaza zinciri bulunan Demokrat Senatör Herb Kohl ise 214 milyon dolarlık servete sahip.

Zenginler listesinin en alt satırlarına bakıldığında Başkan Yardımcısı Joe Bidden’in 27 bin dolarlık servete sahip olduğu görülüyor. Senatonun Finans Komitesi Başkanı Max Baucus’un serveti de 42 bin dolarla Bidden’ın bir basamak altında bulunuyor.