Harvard'lı hukukçu ders verdi

İzmir İl Teşkilatının yürüttüğü Siyaset Akademisi'nin İzmir'deki ikinci dersini Hardvard'lı hukukçu verdi.

Harvard'lı hukukçu ders verdi
AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan, İzmir İl Teşkilatının yürüttüğü Siyaset Akademisi’nin İzmir’deki ikinci dersinde Mardin Milletvekili Yrd. Doç Dr. Cüneyt Yüksel, uluslararası ilişkiler ve dış politika konularını anlattı.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni üstün başarıyla bitiren ve 1994 yılında Amerika’da Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yüksek lisans derecesi alan Cüneyt Yüksel, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasında düzenlenen dördüncü etabın ikinci dersine gençlerin yoğun katılımı gözlenirken İl Başkanı Ömür Kabak da dersi ilgi ile dinledi.
“Uluslararası ilişkiler konusunda Türkiye düzen mi değiştiriyor?” sorusunun akla geldiğine dikkat çeken Milletvekili Yüksel; “Türkiye düzen değiştirmiyor. AK Parti Hükümeti ile Türkiye dış politika konusunda normalleşme sürecine girdi. Bu güne kadar dört tarafımızı düşmanlarla çevrili sözünün tersine komşularla sıfır sorun politikası ile ekonomik ilişkiler konusunda da önemli gelişmeler kaydettik. Türkiye’yi diğerlerinden ayıran ve güvenilir kılan özellikler bir bölgenin izole olmasına, bir ülkenin baskı görmesine ve sert güç kullanmaya karşı olmamızdır. Daha fazla kapsayan ve kucaklayıcı bir siyaset izliyoruz” dedi.
AK Parti olarak eğitime verdikleri önemi her fırsatta dile getiren Ömür Kabak ise siyaset akademisinin özellikle gençlerin siyaset konusunda fikir sahibi olmasının yanı sıra siyasetçilerin de deneyimlerini paylaşması için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.