Güler Zere Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affettiği terör örgütü DHKP-C üyesi Güler Zere, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

DHKP-C terör örgütü hükümlüsü Güler Zere, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne yatırıldı. Zere'nin gelişi sırasında slogan atıp, zafer işareti yapan sevenleri, hastane önünde şov yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zere'nin avukatı Taylan Tanay, "Hekim raporları Zere için umut olmadığını söylese de biz onun iyi olacağını inanıyoruz. Umuyoruz ki sağlığına kavuşur ve devletin biçtiği kefeni yırtıp atar" dedi. Zere'nin doktoru Prof. Dr. Yavuz Dizdar ise "Şu an için genel sağlık durumu kötü değildir. Bakım açısından bir kaç sıkıntı var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün affıyla salıverilen DHKP-C terör örgütü hükümlüsü Güler Zere, akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Beşiktaş Belediyesi'ne ait ambulansa bindirilen Zere'nin aracı hastaneye sevki sırasında arıza yaptı. Zere başka bir ambulansla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Bölümü'ne sevk edildi. Zere'yi hastane önünde bekleyen sevenleri sloganlar ve çiçeklerle karşıladı. Sedyede getirilen Zere'ye basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Gazeteciler ile Zere'nin sevenleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güler Zere'yi görmek isteyen bazı sevenleri ağaçlara çıkarak, fotoğraf çekti.

"UMARIM DEVLETİN BİÇTİĞİ KEFENİ YIRTIP ATAR"

Zere'nin avukatı Taylan Tanay hastane önünde basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Tanay, "Sürdürdüğümüz mücadelede sabır bizi buraya getirdi. Çok uzun dönem acı çektik. Bugün önemli bir gün. Zere kendi seçtiğimiz hekimlerle tedavi olma imkanı buldu. Gerçi bunu bir yıl önce yapmaya çalıştık. Ama olmadı" dedi. Güler Zere'nin toplumsal muhalefet sayesinde hapisten çıkabildiğini ifade eden Tanay, "Hapishanelerde ölümü bekleyen halen 21 insan var. Bizler mücadelemizi sürdüreceğiz. Güler Zere açık şekilde katledilmek istendi. Hekim raporları bizim umudumuz olmadığını söylese de biz Zere'nin iyi olacağını inanıyoruz. Umuyoruz ki sağlığına kavuşur ve devletin biçtiği kefeni yırtıp atar" diye konuştu.

Kanserin Zere'nin akciğerlerine sıçradığını belirten Tanay, "O artık ölümü bekler durumdadır. Zere ölümünden korkulduğu için, cinayete sebebiyet vermemek için devlet tarafından tahliye edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Zere'nin doktoru Prof. Dr. Yavuz Dizdar'da Zere'nin sağlık durumuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Dizdar, "Güler Zere 37 yaşında. Cumhurbaşkanımızın affı neticesinde geldi. Şu an için genel sağlık durumu kötü değildir. Bakım açısından bir kaç sıkıntı vardır. Gereken yapılacaktır. Burası İstanbul Üniversitesi'dir. Buraya gelen hiçbir hasta geri çevrilmez. Gereken açıklama önümüzdeki günlerde yapılacaktır" dedi.

Bu arada hastane önünde slogan atan Zere'nin sevenleri, başka hastaların rahatsız olmaması için görevliler ve kendi arkadaşları tarafından uyarıldı.