Bahçeli kurultayda Başbakana yüklendi

MHP lideri Bahçeli, Tayyip Erdoğan'a: 'Gittiğiniz yol yol değildir, bunun sonu yıkılış ve çöküştür' dedi.

Bahçeli kurultayda Başbakana yüklendi
Başbakan ve 'bedel ödemeye hazırız' diyenlerin toplum içine çıkamaz olduklarını ifade eden ve oyunlarının bozulduğunu söyleyen Bahçeli, Başbakan'a seslenerek, ''Gittiğiniz yol yol değildir. Bunun sonu yıkılış ve çöküştür'' dedi.

MHP'nin Ankara Atatürk Spor Salonu'ndaki 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Bahçeli, Türkiye'nin vurgun, talan, yolsuzluklar ülkesi olduğunu, siyaset kurumunun kirlendiğini ve Türkiye'den intikam almak isteyen herkesin Başbakan'ın arkasında sıraya girdiğini iddia etti.

Başbakan ve 'bedel ödemeye hazırız' diyenlerin toplum içine çıkamaz olduğunu ve oyunlarının bozulduğunu kaydeden Bahçeli, Başbakan'a seslenerek, ''Gittiğiniz yol yol değildir. Bunun sonu yıkılış ve çöküştür.'' dedi.

Türkiye'nin 7 yılda her alanda yenildiğini ve teslim alındığını anlatan Bahçeli, ülkenin çıkmayan çivisinin kalmadığını ileri sürdü.

AK Parti ve PKK'nın el ele tuttuğunu iddia eden Bahçeli, demokratik açılım ile Türkiye'nin önüne konanın uçurum olduğunu belirtti.

Kırmızı çizgilerinin ''Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek dil, tek vatan'' olduğunu açıklayan Bahçeli, bunu kabul etmeyenlerin ayaklarını denk almasını istedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelenlere methiyeler dizen Bahçeli'ye partililer ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla karşılık verdi.

Bahçeli, zor ama onurlu bir görevi üstlenmeden kaçınmadığını söyledi.

Kurultayın tarihi dönüm noktası olacağını dile getiren Bahçeli, Ordu'ya yol yapınca milliyetçi olduğunu sananların bunu anlayamayacağını, Erivan'da Ermeni, Erbil'de Peşmerge olanların ise hiç anlayamayacağını savundu.

Bahçeli, hasretin bu salonda sona ereceğini ifade etti.

Öte yandan, MHP İstanbul İl Örgütü kurultaya kalabalık gelince, Devlet Bahçeli'ye muhalif gruptan sanılarak, şişe yağmuruna tutuldu. Yanlış anlaşılmaya Divan Kurulu noktayı koydu. Gelen kalabalık grup için ''Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü'' anonsu yaptırınca gerginlik oluşturan MHP'lilerin saldırıları durdu ve İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı.

Daha sonra ''Kayserili Alparslan Türkeş burada yanıbaşımızda'' denince salon ayağa kalkıp alkış tuttu.