Yozgat Şeker Fabrikası'nda özelleştirme eylemi

Sorgun ilçesindeki Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine karşı çıkan işçiler, tesisin kapılarını kilitleyerek buraya talip olan Arap Şirket yetkililerini fabrika binasından hapsetti.

Yozgat Şeker Fabrikası'nda özelleştirme eylemi
Fabrika binası önünde toplanan yaklaşık 200 fabrika işçisi, Arap Şirket yetkililerini bina içerisine sokmak istemedi. İşçiler, kapıyı kilitleyerek fabrikaya giren Arap işadamlarının tesisten çıkışını engelledi. Yaklaşık 1 saat fabrikada kalan Arap yetkililer binadan çıkmak isterken işçilerin taşlı saldırısı ile karşılaştı. Sevk edilen çok sayıda Jandarma ekibi eylemcilere müdahale ederken, şirket yetkililerini uzaklaştırdı.

Şeker İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Macit, direnişin sadece işçi meselesi olmadığını Sorgun'un, Yozgat'ın, Türkiye'nin meselesi olduğunu belirterek, “Türkiye’deki Şeker Fabrikalarının tamamının üretimden çekilip, Avrupa'dan şeker ithal eden bir ülke konumuna gelip onların kölesi olmak istemiyoruz. Özeleştirmeye karşıyız ve bu direnişimiz sürecek” dedi.

İşçiler şeker fabrikasının özelleşmesi halinde tesisin kapanacağını ve yaklaşık 500 kişinin işsiz kalacağını öne sürerek “Yozgat’ın tek tüten bacası olan Şeker Fabrikası'nı kapatmaya çalıyorlar. Daha öncede bira fabrikasını özelleştirdiler ardından fabrika kapandı. Aynı akibeti yaşamak istemiyoruz” dedi.

Yaklaşık 2 saat fabrika önünde sloganlar atarak protestolarını sürdüren eylemciler fabrikaya talip olan Arap şirket yetkililerinin ayrılmasının ardından dağıldı.