Soyguncudan mesaj var!

Zimmetine para geçiren kadın 'şimdi teslim olamam' diye mesaj gönderdi.

Türkiye'deki en büyük banka soygununu gerçekleştiren banka şubesi müdür yardımcısı Sakine C. saklandığı yerden avukatı ile mesaj gönderdi. Sakine C. avukatı aracılığıyla, "Her şey yöneticilerin bilgisi dahilinde yapıldı. Gerçek ortaya çıkmadan teslim olmam" dedi.

AVUKATI ARACILIĞI İLE MESAJ GÖNDERDİ

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde önceki gün bir banka şubesinin müdürü E.Y. ile müdür yardımcısı M.S. zimmetlerine yaklaşık 20 milyon Dolar geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Kadın müdür yardımcısı Sakine C. ise kayıplara karışmıştı. Bankanın tüm personeli, müfettiş raporu doğrultusunda açığa alınırken, geçen Perşembe günü sabah erken saatlerde gözaltına alınan müdür ve müdür yardımcısı, gözaltı sürelerinin uzatılması nedeniyle sağlık kontrolüne sevk edildi. Doktor raporu verilen 2 yönetici, daha sonra tekrar İskenderun Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorgulanmalarına devam edildi. Firarı müdür yardımcısı Sakine C. ise avukatı Bülent Akbay aracılığıyla olayla ilgili açıklamada bulundu.

KENDİ CEBİNE GİRMEMİŞ

“Herşey yöneticilerin isteği ile olmuş” diyen Akbay, müfettişlerin suç duyurusunun Pazartesi günü savcılığa intikal ettiğini, müvekkilinin bunu öğrenmesi üzerine kendisini arayıp durumu anlattığını belirterek, kendisine anlatılanları dün Cumhuriyet savcılığına intikal ettirdiğini de söyledi. Akbay, daha sonra müvekkilinin iddialarla ilgili görüşlerini, onun ağzından şöyle aktardı: “Bankanın Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde müşteri hesaplarında 2006’dan bu yana arbitraj yapıldı. Yani, hesaplardaki para, müşterinin bilgisi olmadan kurdaki gelişmelere göre dövize veya Türk parasına çevrildi. Kısa vadede alım-satım yapıldı. Bu şekilde şube 14 milyon TL kazandı, Genel Müdürlük, ‘en başarılı şube’ seçti, terfiler verdi. Ancak son dönemde bu alış- satışlardan zarar etmeye başladık. Bu zarar 2 yılda 10 milyon TL’yi buldu. Bir yıl önce zarar nedeniyle baskı gördük.

MÜFETTİŞLER SÜREKLİ BASKI YAPIYORLARDI

Baskılardan bunalınca kendi evimi satıp zararı azaltmaya bile çalıştım. Zarar büyüdükçe müfettişler 3 ayda bir şubeye gelip inceleme yaptı. Son incelemede ‘arbitraj işleminin müşterilerin talimatıyla yapıldığı’ yönünde ifade vermemiz istendi. Ben kabul etmedim. Zararı müşteriye fatura etmek istediler. Çok baskı yapıldı, üzerime çok gelindi. Kabul etmeyince hiçbir belge olmadan bu parayı sanki ben zimmetime geçirmişim gibi Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Bu işlerin gizli kalması mümkün değil. Ben de bu yüzden kaçtım. Bir tek kuruş boğazımdan geçmedi. Ayrıca banka çalışanlarının da cebine bir kuruş girmedi. Kâr da zarar da bankaya aittir. Kaçmadım, gerçek ortaya çıkıncaya kadar teslim olmayı düşünmüyorum.”

Avukat Akbay, müvekkilinden aldığı bu bilgileri Cumhuriyet savcısına anlatmanın yanısıra, şubedeki tüm bilgisayarlara, evrak ve kayıtlara el konulması talebinde bulunduklarını, bu talep üzerinde de savcının talimatıyla bankaya giden polis ekiplerinin bilgisayarlara el koyduğunu söyledi.

HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI


Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki bir banka şubesinde ortaya çıkan 20 milyon dolarlık (yaklaşık 29 milyon lira) hesaptan boşaltma ve batık kredi verme şeklinde gerçekleşen zimmetle ilgili aranan kadın müdür yardımcısı S.C. hakkında yakalama emri çıkartıldı. Banka müdürünün tutuklandığı olayla ilgili aranan S.C.’nin avukatı Bülent Akbay, müvekkilinin kaçmadığını, önümüzdeki hafta Cumhuriyet Savcılığı’na teslim olup, ifadesini vereceğini söyledi.

Türkiye’deki en büyük banka boşaltma işlemi olarak dikkatleri çeken operasyon kapsamında şube müdürü Ercüment Yeral, dün ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken, yardımcısı M.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kayıplara karışan kadın müdür yardımcısı S.C. hakkında da yakalama emri çıkartıldı. Yaklaşık 20 milyon dolarlık döviz ve TL’nin müşteri hesaplarından boşaltma ve batık kredi verme şeklinde zimmete geçirildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili ‘gizlilik’ kararı da alındı.

SUÇSUZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR


Şubedeki genel müdürlük müfettişlerinin soruşturmasının yanı sıra, el konulan tüm bilgisayar, evrak ve kayıtlar da Mali polis tarafından titizlikle inceleniyor. Tüm dikkatleri üzerine çeken kayıp kadın müdür yardımcısı S.C.’nin avukatı Bülent Akbay ise, müvekkilinin kaçmadığını savundu. Akbay, hakkında yakalama emri çıkarılan S.C.’nin suçsuz olduğunu kendisine söylediğini, yapılan ‘arbitraj’ işlemlerinden 10 milyon lira zarar edildiğini, bunu yaparken tek kuruş paranın cebine girmediğini anlattığını, önümüzdeki hafta içinde kendisinin de ifade vermek için Cumhuriyet Savcılığı’na teslim olacağını belirtti. Akbay, müvekkilinin tek sıkıntısının müşterilerine karşı çektiği vicdan azabı olduğunu kaydetti. Müvekkilinin anne ve babasıyla yaşadığını ifade eden Akbay, iddia edildiği gibi lüks bir yaşam sürmediğini sözlerine ekledi.