Audi A5 'Altın Direksiyon' ödülü aldı

Audi A5 Sportback, orta sınıf araç kategorisinde 'Altın Direksiyon' ödülüne layık görüldü. Bu ödülle Audi, 34 yıldır düzenlenen organizasyonda 'Altın Direksiyon'u 18 kez alma başarısı göstererek en başarılı marka oldu.

Audi A5 'Altın Direksiyon' ödülü aldı
Otomotiv Endüstrisinin en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen ‘Altın Direksiyon’un kazananları açıklandı. Audi A5 Sportback, çok güçlü rakiplerinin bulunduğu orta-üst sınıf kategorisinde birinciliği elde ederek ‘Altın Direksiyon’ ödülünü kazandı.

Audi, A5 Sportback’in kazandığı ödülle, bu yarışmanın 34 yıllık tarihinde 18’inci zaferine imza atarak yarışmanın en başarılı markası oldu.

Otomotiv endüstrisinin önemli isimlerinin yanı sıra, teknik uzmanlar ve profesyonel yarışçı/rallicilerden oluşan jüriye bu yıl ilk kez olarak Auto Bild’in uluslararası ortaklarının editörleri de katıldı. Jüri üyeleri, yine bu yıl ilk kez kapalı bir test alanında yarışmaya katılan araçları sınama imkânına sahip oldu.

Otomotiv editörlerinin büyük ölçüde, esnekliği ve hızlanması ile ilgisini çeken Audi A5 Sportback, iç ve dış tasarımı, kullanıcı dostu fonksiyonelliği sayesinde de VIP’lerden yüksek puanlar topladı. Hissedilen kalitesi, yapım kalitesi ve onarım kolaylığıyla jüri heyetinde yer alan teknikerleri hayran bırakan A5 Sportback, muhteşem şasisi, birinci sınıf direksiyon ve fren özellikleri birleşimiyle de motorsporları profesyonellerince övgü aldı. Jürinin tamamının en iyi motora sahip olduğu yönünde fikir birliğine vardığı A5 Sportback, yakıt verimliliği ve sürüş keyfi kategorilerinde de birinci oldu.

Heyecan dolu tasarımı, mükemmel gündelik kullanım özelliği, sportif kişiliği ve hem verimli hem de güçlü motorlarıyla büyüleyici A5 Sportback, Coupe ve Cabriolet’den sonra A5 model ailesinin üçüncü üyesi.