DFM Türkiye'ye İzmir'den girecek

Çin'in dev otomobil üreticisi DFM, Türkiye'ye İzmir'den girecek.

250 milyon dolarlık yatırıma hazırlanan firma, Türkiye ticari araç piyasasına ilişkin atılımının ilk işaretlerini 7-12 Kasım 2009 tarihlerinde düzenlenecek 6. İzmir Autoshow Fuarı'nda gösterecek.

DFM, Çin otomobil endüstrisinin en önemli firmalarından kabul ediliyor. Merkezi Wuhan şehrinde bulunan ve 1969 yılında kurulan DFM bütün ticari araç serileri, binek araçlar, parça ve bileşenleriyle otomobil donanımı imal ediyor. Çin Ordusu'nun araç ihtiyacını da karşılayan firma, ülkesinde Honda, Nissan, Citroen, Peugeot ve KIA'nın resmî üreticisi konumunda.

Yıllık cirosu 15 milyar dolar seviyesinde olan ve 40 ülkeye ihracat yapan DFM, Avrupa pazarına Türkiye'ye yapacağı yatırımla girmeyi planlıyor. 2010 yılında burada 250 milyon dolarlık yatırıma hazırlanan DFM'nin kuracağı ticari araç fabrikası için Konya, Gebze ve İzmir'in adı geçiyor. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, geçen günlerde DFM'nin Türkiye yetkilileriyle görüşmüş ve yatırımın İzmir'e yapılması için girişimde bulunmuştu.