Baykal: Bunun arkasında kim var?

Baykal 'Bunun arkasında ne var? Acaba bir ekip mi var? Çok ilginç. Acaba bu işin arkasında ne var?' dedi.

Baykal: Bunun arkasında kim var?
Deniz Baykal grup toplantısında ihbar mektubunu değerlendirirkten sonra e-posta ile ihbar mektubunun gelmesinin şaşkınlık verici olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK), ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın orijinal halini bir ihbar mektubu ve ekleri ile savcılara gönderen subayın, önceki gün de elektronik posta olarak yeni bir ihbar mektubu göndermesini değerlendirdi. CHP lideri Baykal şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çok ilginç gelişmeler oluyor. Ben grup toplantısında konuşuyorum. İhbar mektubunu değerlendiriyorum. Ardından hemen bu kez savcılara elektronik posta gönderiliyor. Bunun arkasında ne var? Acaba bir ekip mi var? Çok ilginç. Acaba bu işin arkasında ne var? Başbakan, ’Bütün yanlışlar ortaya çıkmalıdır ve süreç hakkaniyet içinde devam etmelidir. Yönetici makamındakiler tutucu davranmasın’ diyor. Kim kimi tutuyor? Yargı ellerinde. Suçlu varsa gereği yapılır. Biz en başından beri söylüyoruz. Bu konuda gereken neyse yapılmalıdır.”

Baykal, dün de CNN Türk’ün canlı yayınında ’’açılım’la ilgili soruları yanıtladı. Baykal, özetle şöyle dedi: “Salı günü Başbakan’ın demokratik açılım ile ilgili konuşmasını görmek istiyorum. Hiç içeriği olmayan, genel, umumi sözlerden ibaret, iyi niyet beyanları ve temeniller dile getirilirse, buna katkı yapmak istemeyiz. Temel koşul terörün bırakılması ve silahlardan vazgeçilmesi. Bu noktadan sonra açılımlar düşünülebilir. Biz o noktada değiliz. Basında, PKK’dan yine bir açıklama vardı. Deniyor ki, ’gerekirse silahlı mücadeleyi sürdürürüz.’ Böyle müzakere olur mu? Hükümetin yapması gereken açılımı bırakmak, PKK’yla teması kesmek ve bölgeye sahip çıkmaktadır. Bölgede büyük projeler yaşama geçirilmelidir.