Memur zammına tenekeli protesto!

Türkiye Kamu Sen üyeleri,memura yapılan 2.5+2.5'lik zammı teneke çalıp koro halinde slogan atarak protesto etti. Renkli görüntülere sahne olan eylemde memurlar sıkıntılarını anlattıkları mektupları Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

Memur zammına tenekeli protesto!
Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, 2010 yılı için kendilerine yapılan zammı protesto için Sirkeci Postanesi önünde toplandı. Yağ tenekelerine harfler yapıştırarak "Hükümet zammını al başına çal " yazısı oluşturan memurlar, ellerindeki çubuklarla tenekelere vurarak eylem yaptı. Renkli görüntülere sahne olan eylemde grup adına açıklamayı Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan yaptı. Bostan, "2010 yılı planlamalarına göre asgari ücrete yüzde 3+3; emeklilere yüzde 4+2,4; memur ve işçi maaşlarına ise yüzde 2,5+2,5 zam yapılması kararlaştırılmıştır. Bu maaş artışları ve saat başı brüt 1,1 TL olan fazla çalışma ücretinin 1,15 TL'ye çıkarılmasının, enflasyon hedeflemesi ile ilgili bir tarafı varsa; sizlerden son bir yıl içinde vergi ve harçlara yüzde 25, elektriğe yüzde 10, su fiyatlarına yüzde 17 ve kurşunsuz benzine yaptığınız yüzde 20 zammın da mantıklı bir açıklamasını beklemeye hakkımız vardır" dedi. Ekonomik krizin etkilerinden örnekler veren Bostan, hazırladıkları harcama çeki projesinin de kabul görmediğini anlattı. İşsizlik ve yoksulluğunda had safhaya çıktığını savunan Bostan, 2004 yılında kendilerine verilen grevli sendikal hakların kullanılması yönündeki sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Basın açıklamasının ardından memurların sıkıntılarının anlatıldığı mektuplar Ankara'ya gönderildi. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.