İkiz katili serbest kaldı!

Almanya'da geçtiğimiz mart ayında karnındaki ikiz bebeklerini doğum sırasında öldürmek suçundan tutuklanan Franziska S.'yi hakim serbest bıraktı.

Almanya'nın Frankfurt/Oder kentinde görülen davada, hakim 22 yaşındaki Franziska S.'yı babasını zor durumda bırakmamak için ikizlerinin ölümüne sebep olduğunu itiraf ettiği gerekçesiyle serbest bıraktı.

Ailesine açıklayamadığı için çocuk istemeyen 22 yaşındaki Franziska S. 24 mart gecesi doğum sancıları tutunca banyoya gitti. Küvette doğum yapan kadın ilk bebeğinin ölü doğduğunu iddia etti. İkinci bebeği doğurmak için karnını yumruklarken kan içinde kaldı. Kızını kanlar içinde bulan baba, telefon ederek yardım istedi. Kız hastanede sezaryenla doğum yaptı ancak bebek başından yara aldığı için ölmüştü. Almanya'da dün görülen duruşmada Franziska S. neden böyle bir şeye kalkıştığını hakime anlatmaya çalıştı. Babasını zor durumda bırakmamak için böyle bir yol seçtiği itirafıyla ikna olan hakim, genç kadını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Franziska S. olay sonrası tutuklu yargılanıyordu.