Cumhurbaşkanı Gül Tunceli'de

Tunceli'ye tam 19 yıldır hiçbir Cumhurbaşkanı uğramadı. En son Özal gitmişti.Şimdi de 19 yıl aradan sonra Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olarak Tunceli'yi ziyaret etti.

Elazığ'dan karayoluyla Tunceli'ye geçen Gül'ü, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten ile öteki ilgililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Valiliğe gelişi sırasında bazı vatandaşların ellerinde 'Sen hoşgeldin Sayın Cumhurbaşkanım, başımızın üstünde yerin var' yazısı ile köylerine cemevi yapılması isteğini içeren dövizler taşıdıkları görüldü. Gül Tunceli´de

Cumhurbaşkanı Gül'ün tören mangasını selamladıktan sonra Valilik Binasına girmesi beklenirken Tuncelilere bir süpriz yaptı. Gül halkın arasına daldı ve onların dertlerini dinledi, tokalaştı, selamlaştı..

Cumhurbaşkanı Abdullah gül'ün bugün Tunceli'ye yapacağı gezi öncesi güvenlik birimleri alarma geçti. Cumhurbaşkanı'nın geçeceği bütün güzergahları kontrol altında tutan güvenlik güçleri, köprü ve menfez altlarında bomba araması yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyaretine saatler kala Tunceli'deki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyarette kullanacağı güzergah üzerinde bulunan Mameki köprüsü altında Munzur çayında bomba araması yapıldı. Elazığ Emniyet müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı su altı dalgıçları sabahın erken saatlerinde, ellerinde bomba arama detektörleri ile önce Mameki Köprüsünün altını aradı. Daha sonra Munzur çayının derinliklerine kadar inerek bomba ve patlayıcı araması yaptı. Yağmur nedeniyle bulanık olan ve su seviyesi yükselen Munzur Çayında, zor koşullar altında çalışmalarını sürdüren dalgıçların bomba arama çalışması yaklaşık bir saat sürdü.

Bu arada Abdullah Gül'ün Tunceli Belediye'sine yapacağı ziyaret öncesi şehir merkezi ve belediye civarında çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Cumhurbaşkanı'nın gececiği bütün güzergahlara polis yerleştirilirken, belediye civarındaki bütün cadde ve sokaklara bariyerler konularak trafiğe kapatıldı.