Muhalefetin 10 Kasım tepkisi

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek'in demokratik açılım görüşmeleri için 10 Kasım tarihini vermesi muhalefet partilerinin tepkilerine neden oldu.

BAYKAL: BİRİLERİ BİR ŞEY Mİ İMA ETMEK İSTİYOR?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "demokratikaçılımın" TBMM'ye 10 Kasım'da, Türk bayrağının yarıya indiği bir gündegelmesinde özel bir anlam olduğunu ileri sürerek, "Birisi bilerek bir şey mi imaetmeye çalışıyor? 'Atatürk artık aramızdan ayrıldı, şimdi biz bunları yapabilirizmi' demek istiyor?" dedi.



Baykal, partisinin TBMM Grubunda, 29 Ekim kutlamalarında, "demokratikaçılıma" yönelik tepkilerin ortaya konulduğunu, şehit ailelerin yürüyüşyaptığını, vatandaşların sokağa çıktığını söyledi.Demokratik hakkını kullananlara yönelik sergilenen tavrın, milletirencide ettiğini ifade eden Baykal, evladını şehit ettiği için tepkisini ortayakoyan vatandaşa PKK'lı, terörist, hain muamelesi yapılıp yapılmayacağını sordu.Baykal, şehit yakınlarına polis dayağının yakışmadığını dile getirerek,gazilere, şehit yakınlarına şükran borçlu olduklarını, saygı göstermelerigerektiğini söyledi.Deniz Baykal, "Şehitlerimizi, gazilerimizi, yakınlarını nasıl yoksayabileceğimizi, yaşadıkları tarihi yaşanmamış gibi kabul edebileceğimizi, bukonuda tam bir vurdumduymazlık içine girerek sergiledik. Bu da milletimizingönlünü kırdı, gönül tellerini kopardı" dedi.Baykal'ın bu sözlerini, grup toplantısını izleyen ve kalpak giyen birgrup gazi ayakta alkışladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 10 Kasım yorumu ise şu şekilde oldu;

"İhanet projesinin millete hazmettire hazmettire hayata geçirilmesi sürecinde beklenen ikinci adım, konunun TBMM’nin önüne getirilmesi olacaktır. Cumhuriyetimizin kurucusunun ölüm yıldönümünde, Cumhuriyet varlığının tartışılacak olması dikkat çekici ve düşündürücüdür. MHP, Başbakanın gerçek yüzünün bütünüyle açığa çıkması açısından Meclis çatısı altında yaşanacak bu tarihi hesaplaşmayı beklemektedir."