DTP suç duyurusunda bulundu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırlayanların tespit edilip cezalandırılmasını istedi.

DTP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hazırlayanların tespit edilip cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.   

Beştaş, beraberinde DTP Parti Meclisi Üyesi Fethi Gümüş, DTP İl Başkanı Fırat Anlı ve bir grup avukatla Diyarbakır Adliye binası önünde basın açıklaması yaptı.

ÇALIŞMAYI YAPANLAR SİLAHLI VE ANAYASAYI YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' ve ''Bilgi Destek Planı''nın partilerini açıkça hedef aldığını belirten Beştaş, şöyle dedi: ''Ortaya çıkan belgelerde partimize ve halkımıza yönelik 'Ergenekon suç örgütü ile bağlantılı' yasa dışı faaliyetler bulunduğu, çalışmayı yapanların silahlı olduğu, anayasal düzeni yıkmaya çalıştıkları anlaşılmaktadır. Böylesi bir soruşturmanın mağduru ve zarar göreni olarak ileride 'müdahil' olacağımız yargılama süreci de dikkate alınarak, müşteki sıfatıyla başvuru zorunluluğu doğmuştur.''

DİLEKÇEYİ 56 AVUKAT DA İMZALADI


Beştaş, ''Anayasal düzeni yıkmak isteyen, meclis, hükümet ve milletvekilleriyle DTP'ye yönelik belgeleri hazırlayanların ve çalışmalara katılanların tespiti ve cezalandırılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve suç duyurusu dilekçesini 56 avukatın da imzaladığını'' kaydetti.