Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da hava kirliliğinde azalma olduğunu bildirdi.

Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Gazlıgöl, Kayıhan beldesi ve İhsaniye ilçesinde bayramlaşma törenine katıldı.

Törenin ardından, bir gazetecinin, 'Afyonkarahisar'da doğal gaz yaygınlaşmasına rağmen aynı zamanda özellikle vatandaşın hava kirliliğinin arttığı yönünde şikayetleri var. Çevre ve Orman Bakanlığı, hava kirliliği anlamında Afyonkarahisar'da ölçüm yapıyor mu' sorusuna Eroğlu, şehirde bazen inversiyon olduğunu, vatandaşların da onu hava kirliliği gibi algıladığını söyledi. 81 ilde, bazı illerde 1'den fazla olmak üzere 116 noktada hava kirliliği ölçüm noktası olduğunu aktaran Eroğlu, şöyle dedi;

"Bunlar otomatik kaydedilir ve internetteki sayfamızda da yenileniyor. Geçen yıl kış aylarında Türkiye'de hiçbir yerde kritik bir durum söz konusu olmadı, hepsinde dünya teşkilatının standartlarını sağladık. Afyonkarahisar'da da son zamanlarda biliyorsunuz yoğun sis vardı ve vatandaşımız bunu hava kirliliği olarak algılıyor. Çevre yolunun açılması Afyonkarahisar'da hava kirliliğinin azalmasına vesile oldu. Çünkü, bütün kamyonlar şehir içinden geçiyordu, şimdi artık şehir içine girmiyor. Eskiye göre Afyonkarahisar'da hava kirliliğinde azalma var."

Ayrıca, Rize'nin İkizdere Vadisi'nde yapılması planlanan hidroelektrik santraliyle ilgili olarak Rize İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Eroğlu, "Esasen İdari Mahkeme kararı durdurmuştu. Ama bizzat gittim, hatta o kaplıca suyuna herhangi bir şekilde zarar vermemesini bizzat yerine gidip inceledim. Gerekli tedbirleri aldık ama zaten mahkeme durdurmuş biz hidrolik santrallerin çevreye, tabii kaynaklara bilhassa kaplıca termal sularına zarar vermesini asla istemeyiz. Dolayısıyla bunların üzerinde duruyoruz, gerekirse iptal ediyoruz" diye konuştu.