Mandalina üreticisinin altın yılı

Geçen yıl yaşanan sıkıntılar ardından, ilaçlama ve diğer bakımları zamanında yapan mandalina üreticilerinin bu sene yüzleri gülüyor.

Mandalina üreticisinin altın yılı
Edremit Körfezi'nde gübreleme, ilaçlama ve diğer bakımları zamanında yapan mandalina üreticileri, geçen yıllara göre bu yıl ürününü iki kat fazla fiyata satma imkânı buldu.
Geçen yıl 50 kuruşa satılan narenciye ürünleri, bu yıl 1 liradan alıcı buluyor.

Geçen yıllarda mandalina üreticileri mahsullerini pazarlama konusunda oldukça sıkıntı yaşamış, hattâ çoğu çöpe dökmüştü. Bu yıl ise ihracat piyasasının açık olması, narenciyenin özellikle domuz gribinden koruma yolu olarak çok talep görmesi ve üreticilerin daha çok özen göstermesi sonucunda kalite yakalandı, fiyat da arttı.

Türkiye genelinde son dönemlerde tamamen katkı maddesiz ve kaliteli satsuma mandalina yetiştiren Edremit Körfezi bölgesi, İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür beldesiyle yarışır hale geldi.

Edremitli mandalina üreticisi Kazım Budak, "Bu yılki kaliteli ürünlerimizi, Edremit Ziraat Odası'nın destekleri ve çeşitli çalışmalarına borçluyuz. Talimatları doğrultusunda bakım yaparak hem kaliteli ürünler yetiştirdik hem de geçen yıllara göre iki misli fiyata satarak emeğimizin hakkını aldık." dedi.